КУРКА НА ГОСТРИЙ соусом В КИТАЙСЬКОМУ СТИЛІ

Китайські рецепти часто вимагають величезної кількості інгредієнтів. Цей рецепт & ndash; з іншого китайської опери, про лаконічність. Тому курку потрібно вибирати дуже ретельно. Краще за все не бройлера, а несучку, вирощену на вільному випасі. Також дуже гарні будуть курчата, приготовані за цією технологією і политі гострим, пряним і дуже свіжим соусом.

 КУРКА НА ГОСТРИЙ соусом В КИТАЙСЬКОМУ СТИЛІ

Інгредієнти

  • 1 патрання курка вагою приблизно 1,3 кг
  • 4 см свіжого кореня імбиру

для соусу

  • 3-4 маленьких гострих червоних перчика чилі
  • 4 зубчики часнику
  • середній пучок кінзи
  • 1 ст. л. темного соєвого соусу
  • 1,5 ст. л. нерафінованої арахісового масла
  • морська сіль
  • мелений чорний перець

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1 Розріжте курку уздовж навпіл, обсушити паперовими полотенцамі.Нарежьте імбир дуже тонкими смужками. Покладіть половинки куріциразрезом вниз в будь-яку цільну ємність, придатну для пароварки, посипте імбиром, готуйте при бурхливому кипінні 35-40 хв., По необхідності доливаючи воду. Крок 2 Акуратно вийміть ємність з куркою, злийте рідину, що утворилася під час варіння, в окремий посуд. Відміряйте 1/2 склянки (решту бульйону не знадобиться). Видаліть імбир. Курку покладіть на підігріте блюдо, закрийте фольгою, зберігайте теплою. Крок 3 Для соусу дрібно порубати чилі (працюйте в рукавичках). Подрібніть часник, у кінзи видаліть стебла, листя порубати. Крок 4 У маленькій сковорідці розігрійте арахісове масло – щоб воно димилося. Зніміть з вогню, покладіть чилі і часник, перемішайте. Поверніть на середній вогонь на 15 сек. Додайте кінзу, готуйте, помішуючи, 20 сек. Влийте курячий бульйон і соєвий соус. Приправте сіллю і перцем за смаком. Крок 5 Зніміть з курки фольгу, полийте приблизно половиною гарячого соусу (в основному рідкою частиною), намагаючись розподілити його рівномірно. Що залишився соус подайте окремо. До речі

Якщо ви не дуже любите гостре, перед приготуванням видаліть з перчиком чилі насіння & ndash; в них міститься максимум капсаїцину: джерела гостроти. Для недосвідчених & laquo; огнеедов & raquo; поставте на стіл рис і йогурт або кокосове молоко & ndash; вони добре допомагають позбутися від печії в роті. А ось вода і пиво зроблять тільки гірше!

0/5 (0 Reviews)