Ті, хто вважає курку птахом не святковою, просто не вміють її святково готувати! Ця страва зробить за столом справжній фурор, і вам потім довго будуть дзвонити друзі з проханням поділитися рецептиком.
Інгредієнти
- 1 курка вагою 1,5-2 кг
- 1/2 склянки панірувальних сухарів
- 1 великий лимон
- 2 середніх кисло-солодких апельсина
- 3 ст. л. родзинок
- 100 г чорносливу без кісточок
- 200 г кураги
- 2 середніх зелених яблука
- 2/3 склянки коричневого цукру
- 300 мл сухого червоного вина
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
З одного апельсина і лимона терткою зніміть верхній шар цедри. М'якоть наріжте невеликими шматочками, видаливши кісточки. Покладіть в миску і змішайте з сухарями, соком, що залишився апельсина, цедрою і щіпкою солі. Крок 2
Курку натріть зовні сіллю і перцем. Приготовану суміш акуратно вкладіть всередину тушки. Крок 3
Ніжки зв'яжіть шпагатом. Черевце заколіть зубочистками. Помістіть курку на решітку грудкою вниз і готуйте в розігрітій до 200 ° С духовці 50 хв. Переврніте і готуйте ще 20-30 хв., В залежності від ваги курки. Крок 4 Яблука наріжте скибочками, видаливши серцевину. У круглу форму для випічки покладіть по колу часточки яблук, на них викладіть чорнослив і абрикоси, зверху рівним шаром покладіть родзинки. Присипте фрукти 4 ложками цукру, влийте вино. Поставте на нижній рівень духовки і готуйте 20-30 хв. Крок 5 Вийміть форму з фруктами з духовки. Злийте в окремий посуд майже всю рідину, залишивши трохи на денці. Цукор, що всипте в сотейник і поставте на маленький вогонь. Готуйте, постійно помішуючи, поки весь цукор не розчиниться і не набуде темно-золотистий колір. Влийте в сотейник сік з-під фруктів, розмішайте і полийте отриманим карамельним соусом фрукти. Курку помістіть на блюдо, по краях покладіть фрукти в карамелі.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!