СВИНИНА СВЯТКОВА з брусничним соусом З ЧЕРВОНОЇ СМОРОДИНОЙ

Це м'ясо виходить не тільки фантастично смачне, але і надзвичайно красиве! А готується & nbsp; дуже просто і легко. Брусничний соус з червоною смородиною ідеально доповнить смак свинини. Готуємо м'ясо і терміново кличемо гостей – успіх Вам забезпечений!

СВИНИНА СВЯТКОВА з брусничним соусом З ЧЕРВОНОЇ СМОРОДИНОЙ

Зимова їжа Меню для двох x Інгредієнти

  • крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • холодна вода (для розведення крохмалю) – 40 мл

Для свинини:

  • свинина (корейка) – 1 кг
  • брусничний джем – 1 ст. л.
  • джем з червоної смородини – 1 ст. л.
  • мед рідкий – 2 ст. л.
  • лимонний сік свіжовичавлений – 2 ст. л.
  • гвоздика (бутончікі) – 20-30 шт.
  • сіль – за смаком

Для соусу:

  • брусниця (можна заморожену) – 200 г
  • вода – 120 мл
  • цукор – 1,5 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Духовку розігріваємо до 180 градусів. Свинину моєму, обтирає паперовими рушниками. У мисці змішуємо джеми, мед, лимон. Беремо корейку і гострий ніж і надрезаем поверхню м'яса по діагоналі (глибина 3-4 мм) – виходять ромби на поверхні. Крок 2 Солимо м'ясо, а потім змащуємо соусом. Далі в кожен ромб вставляємо по бутончіку гвоздики (якщо гвоздика вставляється насилу, то можна попередньо зробити “дірочку” дерев'яною шпажкою або зубочисткою). Кладемо свинину в форму для запікання і відправляємо в духовку на 50-60 хвилин. Крок 3 Поки свинина готується, робимо соус. Розміщуємо брусницю і 120 мл води в сотейник, додаємо цукор і варимо на середньому вогні хвилин 5-7. За цей час розводимо в 40 мл 1 ст. л. крохмалю (у мене кукурудзяний). Коли час минув, вимикаємо вогонь, вливаємо при постійному помішуванні тонкою цівкою крохмальну суміш і відразу ж знімаємо з вогню. Соус можна “пробити” в блендері – я цього не робила, мені подобається, що трапляються цільні ягідки брусниці в ньому. Крок 4 Свинина готова. Витягуємо з духовки, чекаємо хвилин 5, потім можна нарізати на порційні шматочки і подавати разом з брусничним соусом і улюбленим гарніром.

0/5 (0 Reviews)