Лимонний кекс & ndash; один з найпопулярніших рецептів в світі. Та це й не дивно, у лимонів такий яскравий, освіжаючий аромат. За цим рецептом можна приготувати один великий кекс або 12 маленьких Обов'язково приготуйте глазур, з нею кекс виходить не тільки красивим, але і більш смачним.
Інгредієнти
- 420 г борошна
- 290 г вершкового масла кімнатної температури
- 500 г цукру
- 4 яйця
- 1 стакан кефіру
- 1/3 склянки лимонного соку
- 2 ст. л. тертої лимонної цедри
- 1 ст. л. ванільного екстракту
- 1 ч. Л. розпушувача
- 1/2 ч. л. соди
- 1/2 ч. л. солі
Для глазурі:
- 3 склянки цукрової пудри
- 4 ст. л. вершкового сиру
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 2 ст. л. молока
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 1. Заздалегідь дістаньте з холодильника вершкове масло і вершковий сир. Розігрійте духовку до 175 ° С. Крок 2
2. Просіяти борошно з сіллю, содою і розпушувачем. Крок 3
3. Збийте міксером вершкове масло з цукром до стану легкого крему. Додайте по одному яйця і ванільний екстракт, добре збийте. Крок 4 4. По черзі додавайте в олійно-яєчну суміш кефір і борошно, швидко розмішуючи тісто. Додайте лимонний сік і цедру, перемішайте. Крок 5
5. Розкладіть тісто в маленькі силіконові формочки (приблизно на 7/8 висоти), розрівняйте і випікайте 20 хв. Готові кекси повністю остудіть, а потім акуратно дістаньте з форми. Крок 6 6. Для глазурі збийте міксером вершкове масло, вершковий сир і 1 склянка цукрової пудри, потім додайте ванільний екстракт і ще 1 склянка цукрової пудри, збийте до однорідності. Всипте останній склянка цукрової пудри, перемішайте і влийте по 1 ст. л. молока, добре перемішуючи глазур. Крок 7
7. Нанесіть глазур на повністю остиглі кекси.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!