Магірица, ГРЕЦЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ СУП

В Греції магірица подають до столу в великодній обід, т. Е. Через кілька годин після розговіння. Як у будь-якого старовинного страви, у магірица багато різновидів. Зазвичай її варять у великому казані з баранячих голів, шиї і потрухів & ndash; кількість отриманого супу передбачає присутність за святковим столом мінімум 12 осіб.

 магірица, ГРЕЦЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ СУП

Інгредієнти

  • 1,5 кг баранини з кістками
  • 500 г баранячої печінки
  • яйця – 2 шт
  • цибуля ріпчаста – 2 шт
  • 2 пучка кропу
  • 2 пучки зеленої цибулі
  • оливкова олія – ​​0,5 склянки
  • 1 невеликий гострий перець
  • 1 ст. л. сушеного барбарису
  • сік 1 лимона
  • сіль велика

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Цибулини очистити; кожну розрізати навпіл. М'ясо вимити, покласти в каструлю разом з цибулею, залити водою. Поставити каструлю на сильний вогонь, довести до кипіння. Зняти шумівкою піну, додати сіль і варити 1,5 & nbsp; ч, час від часу знімаючи з поверхні бульйону жир. Крок 2 Баранину вийняти з бульйону. М'ясо зрізати з кісток, нарізати невеликими шматочками. Бульйон процідити. Суп можна зробити менш жирним. Для цього бульйон треба зварити напередодні, охолодити його в холодильнику, а потім видалити з поверхні застиглий жир. Крок 3 Печінка вимити, дрібно нарізати. Зелену цибулю і кріп вимити, обсушити й подрібнити. Гострий перець розрізати навпіл, видалити серцевину. Промити перець холодною водою, тонко нарізати. У сковороді розігріти оливкову олію. Обсмажити печінку разом із зеленою цибулею і гострим перцем, 3 хв. Крок 4 Додати до печінки барбарис, нарізане м'ясо і половину кропу. Обсмажувати, помішуючи, 1 хв., Потім перекласти в бульйон. Швидко довести суп до кипіння, зменшити вогонь і варити 15 хв. Зняти з вогню. Крок 5 Збити яйця з лимонним соком. Продовжуючи збивати, влити тонкою цівкою ополоник гарячого бульйону. Крок 6 Вилити отриману суміш в суп, перемішати. Додати залишився кріп, посолити і відразу ж подати до столу. До речі

Сушені ягоди барбарису відмінно поєднуються зі смаком бульйону з баранини і надають супу додатковий аромат.

0/5 (0 Reviews)