Приготовленная в Сувиді риба, так само як і м'ясо, виглядає на розрізі сирої. Це тому що білок сворачивался поступово, при низькій температурі, і не змінив колір. Насправді риба готова.
Інгредієнти
- 4 шматки філе лосося на шкірі по 200 г кожен
- 1,5 ст. л. коричневого цукру
- 2,5 ст. л. морський нейодованої солі
- 1 ч. л. суміші чорного і запашного перцю горошком
- оливкова олія
Для соусу:
- 100 г кропу
- 1 лайм
- 150 мл вершків жирністю 30-38%
- 0,5 ч. Л. морський нейодованої солі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Злегка роздавите горошини перцю в ступці або ножем. Складіть в каструльку, додайте сіль і цукор, залийте 1 л холодної води, доведіть до кипіння, варіть 3-4 хв., Охолодіть і процідіть. Крок 2 Очистіть шкіру лосося від луски, сполосніть водою, обсушити паперовими рушниками. Покладіть лосося в отриманий розсіл, залиште на 1 ч при кімнатній температурі або до 3 год в холодильнику. Крок 3 Для соусу дрібно порубати кріп, складіть у вузький стакан погружного блендера, всипте сіль, перемішайте. З ретельно вимитого і висушеного лайма зітріть цедру дрібної теркою, вичавіть з лайма сік. Додайте сік і цедру до кропу. Залиште на 10 хв., Потім подрібніть занурювальним блендером в пасту. Додайте вершки і ще раз збийте блендером до однорідності. Крок 4 Вийміть лосося з розсолу і обсушити паперовими рушниками. Змастіть рибу оливковою олією і покладіть в зіплок-пакет із застібкою. Витісните повітря якнайкраще. Крок 5 У каструлі мультиварки нагрійте воду до 55 ° С. Покладіть пакет з лососем в воду, притисніть тарілкою, щоб не спливав. Готуйте при цій температурі 30 хв. Крок 6 Перед подачею обпечуся рибу пальником або колесо до воза на застеленій пергаментом розігрітій сковороді на сильному вогні, буквально по 40 сек. з кожного боку. Подавайте з кроповим соусом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!