Великодні частування не обмежуються тільки яйцями, сирною паскою і пасками. В кінці святкової & nbsp; трапези буде доречно подати на стіл святковий великодній торт. Рецепт такого торта може бути будь-яким, головне прикрасити його в пасхальній тематиці.
Святкові страви до великоднього столу x Інгредієнти
- цукор (200 г – корж, 50 г – крем, 130 г – глазур) – 380 г
- борошно (150 г – корж, 50 г – заварне тісто, 1/2 ст ложки для крему) – 210 г
- какао-порошок (40 г – корж, 40 г – глазур) – 80 г
- сода (без верху) – 1 ч. л.
- розпушувач тесту – 1/2 ч. л.
- сіль (без верху) – 1/2 ч. л.
- яйце куряче (для коржа – 2 штуки, для заварного тесту – 65 г (приблизно одне середнє яйце)) – 3 шт
- кефір (жирність 3,2) – 250 мл
- масло вершкове (50 г – корж, 100 г – крем, 40 г – заварне тісто) – 190 г
- масло рослинне (без запаху) – 1 ст. л.
- ванільний цукор – за смаком
- жовток яєчний (для крему) – 2 шт .
- вершки (не нижче 33%; для крему – 100 г, для глазурі – 95 г, для мусу – 700 г) – 895 мл
- шоколад (для мусу) – 400 г
- желатин (порошковий; для мусу – 15 г, для глазурі – 5 г) – 20 г
- вода (кип'ячена; для мусу – 4 ст. ложки (70 г), для глазурі – 35 г, для заварного тесту – 50 г) – 155 г
- глюкоза (для глазурі) – 50 г
- суміш молочна – 2 ст. л.
- цукрова пудра – 2 ст. л.
- молоко згущене (гост, орієнтовно) – 2 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для приготування кілець з заварного тесту нарізане на шматки вершкове масло, сіль і воду доведіть в сотейнику до кипіння. У киплячу масу всипати разом всю муку і швидко розмішайте дерев'яною ложкою (грудки борошна повинні зникнути). Помішуючи, тримайте тісто на маленькому вогні 1,5-2 хвилини. Отриману масу охолодіть до t = 60-70 ° C. Після чого, при регулярному помішуванні, частинами введіть яйце. Готове тісто в кінці замісу має являти собою в'язку і однорідну масу. Для випічки кілець на пергаменті намалюйте 2 кола діаметром 6 і 15 см. Деко застеліть папером для випічки (малюнком вниз). Заповніть тестом відсадочні мішок. Отсадіте тісто у вигляді 2-х кіл шириною 2 см. Крок 2
Випікайте вироби в розігрітій духовці 27 хвилин при t = 195 ° C. Остудіть, а потім розріжте кожне коло на 2 шари. Переверніть кільця зрізом вгору і відкладіть в сторону. Крок 3
Для приготування шоколадного бісквіта в чашу для міксера просіяти всі сухі інгредієнти і додати цукор. У мисочці вінчиком змішати всі рідкі інгредієнти. Ставимо маленьку швидкість на міксері і вливаємо рідку суміш до сухих інгредієнтів. Перемішуємо пару хвилин. Тісто виходить рідким. Виливаємо в форму діаметром 25 см і випікаємо приблизно 35 хвилин при температурі 180 ° C. Готовність визначаємо пробою на суху лучину. Бісквіт дуже ніжний, так як в ньому мало борошна. Крок 4
Для приготування крему для кілець 2 жовтки розтерти з цукром, додати борошно і порційно вершки, вимішуючи при цьому суміш, щоб не було грудок. Поставити на водяну баню або варити на дуже повільному вогні в товстостінній посуді до густоти сметани, остудити. Збити вершкове масло і порціями вводити остигнула суміш, крем почне густіти на очах! Заповнити кремом кільця з заварного тіста і охолодити в холодильнику до застигання крему. Крок 5
Остиглий корж розрізати на 2 половинки, одну скласти на дно в форму із знімними бортами. Просочити цукровим або кавовим сиропом. (Не сильно, так як корж дуже ніжний і не сухий!) Для приготування шоколадного мусу желатин залийте 4 стіл. ложками холодної кип'яченої води і залиште для набухання на 20-30 хвилин. Заздалегідь збийте 500 гр охолоджених вершків в міцну піну і відставте в сторону при кімнатній температурі. 200 гр вершків доведіть в сотейнику до кипіння. Зніміть сотейник з вогню і всипте подрібнений в крихту шоколад. Вимісити масу лопаткою до повного розчинення шоколаду, а потім ароматизують лікером (за бажанням). Введіть в шоколадну масу розтоплений в СВЧ або на водяній бані желатин. Розмішайте, щоб не було грудочок. Негайно умішайте в крем збиті вершки. Викладіть на корж 1/4 частина шоколадного мусу. Накрийте форму харчовою плівкою і приберіть в морозильну камеру на 15-20 хвилин (мус повинен зажеліроваться). На зажелірованний мус викладіть 2 кільця з заварного тіста. Заповніть форму залишилася частиною мусу, зверху викласти другий корж. Приберіть торт на 8 годин на холодильник. Крок 6
Для приготування дзеркальної глазурі желатин розмочити в холодній воді. Зваріть цукровий сироп, доведіть його температуру до 120 ° C (проба на м'який кульку). В цей же час повільно розігрійте вершки з глюкозою. Додайте сироп в підігріті вершки. Додайте віджатий желатин і какао. Процідіть. Використовуйте при температурі 50 ° C. Крок 7
Для приготування прикраси – Великодні яйця – в миску насипати дитячу суміш, цукрову пудру, перемішати. Порціями вливати згущене молоко хорошої якості (НЕ рослинне!), Замішувати як тісто. Згущене молоко я не зважую, я додаю до потрібної консистенції! Скачати кульку, розділити на шматочки, кожен забарвити в потрібний колір, сформувати яйця, прикрасити ними торт!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!