ПАСКИ НА ВЕЛИКДЕНЬ на дріжджах

Паски на Пасха готують найчастіше на дріжджах: саме завдяки їм випічка виходить пишною, повітряної і утримує правильну & nbsp; форму. До речі про неї. Кажуть, що таку форму паску придбав завдяки ідеї кухаря польського короля Станіслава. Невгамовний кулінар часто придумував щось таке & nbsp; і ось одного разу подав на стіл особливий & laquo; циліндричний & raquo; кекс. Король і придворні були вражені. Правда, злі язики стверджують, що кухар підгледів ідею у неаполітанських кондитерів, які здавна пекли високі ром-баби. Але як би там не було, кекс спочатку прижився при польському дворі, а потім потрапив і в Росію. Наші ж кухарі швидко пристосували ідею до виготовлення дріжджових пасок на Пасха. Такими ми тепер їх і знаємо!

ПАСКИ НА ВЕЛИКДЕНЬ на дріжджах

Інгредієнти

  • свіжі дріжджі – 60 г
  • молоко – 600 мл
  • борошно – 1,5 кг
  • вершкове масло – 200 г
  • яйця – 6 шт.
  • цукор – 450 г
  • сіль – 1,5 ч. л
  • сметана (не менше 40%) – 300 г
  • терта цедра апельсина – 2 ст. л.
  • стручок ванілі – 1 шт.
  • апельсинові цукати – 100-120 г
  • жовток – 1 шт.
  • білок – 1 шт.
  • цукрова пудра – 150 г
  • вершки (30%) – 1 ст. л.
  • лимонний сік – 1 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготуйте опару для тіста пасок на Пасха. Свіжі дріжджі розкришити в миску і розітріть з декількома ложками теплого молока до отримання маси пастоподібної консистенції. Крок 2 Потім влийте молоко і всипте 500 г борошна. Ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Накрийте миску з опарою серветкою і залиште в теплому місці на 1 годину (вона повинна збільшитися в об'ємі вдвічі). Крок 3 Вершкове масло для тесту пасок наріжте кубиками, розтопіть і дайте охолонути. Яйця розділіть на білки і жовтки. Білки приберіть в холодильник. Жовтки збийте з цукром і сіллю. Додайте сметану, терту цедру і насіння ванілі. Перемішайте. Крок 4 Додайте підійшла опару і ретельно перемішайте. У кілька прийомів всипте борошно. Потроху влийте розтоплене масло. Вимішуйте тісто для пасок руками близько 10 хвилин. Крок 5 Збийте міксером білки в міцну піну і акуратно підмішати в тісто. Тісто для пасок має вийти не дуже густим і вільно відставати від стінок миски. Залиште для підйому в теплому місці (близько 1 години). Крок 6 Обімніть підійшло тісто для пасок. Додайте цукати, перемішайте і дайте піднятися протягом 40-50 хвилин. Знову обомніте тісто і розкладіть по формах, наповнюючи не більше ніж на 2/3 висоти. Залиште під рушником на 20 хвилин. Крок 7 Духовку нагрійте до 200 ° C. Поверхня пасок змастіть збитим жовтком. Поставте форми в духовку і випікайте 40 хвилин. Потім накрийте паски кружками паперу для випічки, змоченими холодною водою. Випікайте ще близько 15-20 хвилин при 175 ° C. Крок 8 Поки паски остигають, приготуйте глазур. Для цього збийте міксером або віночком білок до м'яких піків. Поступово, не припиняючи збивати, додайте цукрову пудру. Крок 9 Коли маса стане гладенькою, влийте вершки і збивайте 30 секунд. Додайте лимонний сік і ще раз збийте. Відразу ж нанесіть глазур на повністю остиглі паски і дайте їй застигнути. Корисна порада

Борошно для тіста пасок на дріжджах обов'язково просівають через часте сито. Завдяки такому прийому вона стане більш повітряної, що найкращим чином позначиться на якості випічки.

До речі

При випіканні пасок на дріжджах на паску пам'ятайте, що ця випічка & mdash; дуже ніжна і не терпить холодного повітря. Тому дверцята духовки не слід відкривати протягом перших 30 хвилин, та й потім робити це слід дуже обережно.
& nbsp;

& nbsp;

0/5 (0 Reviews)