Пасха на топленому молоці виходить надзвичайно смачною, завдяки особливим нотах, які властиві цьому продукту. Сир, основу страви, ви можете приготувати самостійно або придбати в магазині. Тільки постарайтеся знайти дійсно натуральний продукт, інакше текстура, та й смак паски можуть вас розчарувати. Зверніть особливу увагу на те, що це блюдо вимагає значного часу на охолодження, не менше доби! Тому якщо ви не готуєте паску на топленому молоці, як годиться, в Чистий четвер, зробіть це не пізніше суботи, напередодні Світлого неділі. & Nbsp;
& nbsp;
Інгредієнти
- сир з топленого молока – 1,5 кг
- вершкове масло – 150 г
- жовтки – 5 шт.
- сіль – 1/3 ч. Л.
- варене згущене молоко – 250 г
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> коньяк або ром – 2 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Підготуйте сир для паски. Викладіть його в марлю, складену вдвічі, і помістіть в друшляк. Зверху покладіть вантаж вагою не менше 2 кг. Залиште в прохолодному місці на 4 ч. Крок 2 Вершкове масло для паски наріжте маленькими кубиками і складіть у велику миску. Залиште при кімнатній температурі не менше ніж на 30 хвилин. Масло має стати дуже м'яким. Крок 3 Сир протріть два рази черга дрібне металеве сито. Потім перекладіть в миску до вершкового масла. Пробийте блендером до отримання маси однорідної консистенції. Крок 4 Жовтки для паски збийте з сіллю в чаші міксера. Додайте сирно-масляну масу. Перемішайте і збийте міксером. Не припиняючи процесу, але знизивши трохи швидкість роботи приладу, поступово додайте згущене молоко. Крок 5 Форму для паски вистелити складеної вдвічі марлею, змоченою в коньяку або ромі. Викладіть отриману сирну масу. Накрийте верх звисаючими кінцями марлі. Крок 6 Помістіть форму з сирною масою в маленьку каструлю, щоб дно пасочніци не стосувалося дна ємності. Зверху покладіть вантаж вагою близько 1 кг. Приберіть в холодильник на добу. Крок 7 Вантаж приберіть. Краї марлі розгорніть. Накрийте паску в формі великої плоскою тарілкою. Акуратно переверніть. Зніміть з паски форму і марлю. Прикрасьте за бажанням і подайте на стіл. Корисна порада
Традиційно в паску додають родзинки, тому ви цілком можете зробити це для даного рецепта. А якщо ви вимочіть сухофрукти в ромі або коньяку (близько 2 годин), вийде ще смачніше.
До речі Не лякайтеся, якщо сирна маса для пасхи виявиться рідкуватий. Після охолодження під гнітом зайва рідина стече, а паска ущільнився і придбає правильну текстуру.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!