За цим рецептом пекла паски моя бабуся, потім мама, тепер печу і я. Паски виходять повітряні, ніжні, а структура тесту, немов тонке мереживо. Вони тануть у роті.
паска x Інгредієнти
- молоко – 0,5 л
- яйце – 5 шт.
- масло вершкове – 180 г
- цукор – 220-250 г
- дріжджі (живі) – 50 г
- сіль – 0,5 ч. л.
- ванілін – 2 пакетики (2 г)
- борошно – 1 кг
- родзинки – 2 жмені
- цедра лимона – 1 ч. Л.
- сік лимона – 1 ч. Л.
- цукрова пудра – 220 г
- цукати – 2 жмені
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготувати опару. Дріжджі розвести в теплому молоці, додати 1 ч. Л. цукру. Залишити до утворення пишної шапочки. Крок 2
1/3 всієї норми борошна просіяти. Влити в борошно молоко з дріжджами, розмішати. Ємність з опарою накрити і дати підійти в теплому місці. Крок 3
Опара підходить протягом приблизно 40 хв. Маса збільшиться в два рази. Готовність опари можна перевірити, струснувши злегка ємність. Якщо опара просідає в середині, значить вона готова. Крок 4
Жовтки відокремити від білків. У жовтки додати цукор, сіль. Крок 5
Добре збити міксером. Крок 6
Масло збити міксером до кремоподібного стану. Крок 7
В опару додати збиті з цукром жовтки, масло, в самому кінці збиті з 2-ма ст. л. цукру 2 білки і борошно, що залишилося з ваніллю. На початку тісто розмішати дерев'яною лопаткою до однорідного стану. Потім добре вимісити руками на столі. Вимішувати за французькою технологією: тісто відривати від столу, протягувати, складати. Вимішувати приблизно 15 хв. до тих пір, поки воно не стане відлипати від рук і столу. Борошно НЕ підсипати !!! Тісто стане еластичним, м'яким, дуже-дуже ніжним. Ємність змастити олією, руки теж. Зібрати тісто в кулю і покласти в ємність. Накрити кришкою. Крок 8
Дати підійти в теплому місці. Тісто підходить приблизно 1-1,5 години, до збільшення в об'ємі в 2 рази. Обмять тісто і дати ще раз підійти. Крок 9
Тісто обминути, додати цукати, родзинки, цедру (за бажанням). Перемішати. Крок 10
Руками , змазаними рослинним маслом, відщипувати тісто від основної маси і викладати в форми. Дати расстояться в теплому місці до збільшення в об'ємі в 2 рази. Тісто відмінно підходить. При випіканні паски ще трохи підійдуть. Крок 11
Випікати при 180 градусах приблизно 30 хв. Готовність перевірити лучиною. Якщо серединка ще сира, а верх рум'яний, то паска потрібно прикрити фольгою. Готові паски остудити на решітці або на застеленій рушником подушці, щоб вони при охолодженні не втратили форму. Крок 12
Приготувати глазур. 2 білки збити з 220 г цукрової пудри і 1 ч. Л. лимонного соку. Збивати не до жорстких піків, як на безе, а щоб вона залишилася трохи рідкої, але тримала форму. Крок 13
Розділити глазур на 3-4 частини. Одну частину залишити білою, в інші додати барвники. Акуратно перемішати спатулой до однорідності кольору кожну глазур. За допомогою корнетика прикрасити паску глазур'ю, імітуючи квітка. Крок 14
З цукрової мастики вирізати квіти і прикрасити ними паски. Світлого Великодня! Корисна порада
Щоб цукати і родзинки рівномірно розподілилися в тісті і красиво виглядали в розрізі, попередньо обваляйте їх у борошні.
Господині на заміткуВ рецепті вказано кількість цукру 220-250 м Якщо любите солодкі паски, всипати 250 г, якщо помірно солодкі, то 220 г.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!