КУЛИЧ СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

За цим рецептом пекла паски моя бабуся, потім мама, тепер печу і я. Паски виходять повітряні, ніжні, а структура тесту, немов тонке мереживо. Вони тануть у роті.

КУЛИЧ СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

КУЛИЧ СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

КУЛИЧ СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

КУЛИЧ СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

кУЛИЧ СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

паска x Інгредієнти

  • молоко – 0,5 л
  • яйце – 5 шт.
  • масло вершкове – 180 г
  • цукор – 220-250 г
  • дріжджі (живі) – 50 г
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • ванілін – 2 пакетики (2 г)
  • борошно – 1 кг
  • родзинки – 2 жмені
  • цедра лимона – 1 ч. Л.
  • сік лимона – 1 ч. Л.
  • цукрова пудра – 220 г
  • цукати – 2 жмені

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КУЛИЧ СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

Приготувати опару. Дріжджі розвести в теплому молоці, додати 1 ч. Л. цукру. Залишити до утворення пишної шапочки. Крок 2

КУЛИЧ СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

1/3 всієї норми борошна просіяти. Влити в борошно молоко з дріжджами, розмішати. Ємність з опарою накрити і дати підійти в теплому місці. Крок 3

КУЛИЧ СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

Опара підходить протягом приблизно 40 хв. Маса збільшиться в два рази. Готовність опари можна перевірити, струснувши злегка ємність. Якщо опара просідає в середині, значить вона готова. Крок 4

КУЛИЧ СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

Жовтки відокремити від білків. У жовтки додати цукор, сіль. Крок 5

КУЛИЧ СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

Добре збити міксером. Крок 6

КУЛИЧ СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

Масло збити міксером до кремоподібного стану. Крок 7

КУЛИЧ СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

В опару додати збиті з цукром жовтки, масло, в самому кінці збиті з 2-ма ст. л. цукру 2 білки і борошно, що залишилося з ваніллю. На початку тісто розмішати дерев'яною лопаткою до однорідного стану. Потім добре вимісити руками на столі. Вимішувати за французькою технологією: тісто відривати від столу, протягувати, складати. Вимішувати приблизно 15 хв. до тих пір, поки воно не стане відлипати від рук і столу. Борошно НЕ підсипати !!! Тісто стане еластичним, м'яким, дуже-дуже ніжним. Ємність змастити олією, руки теж. Зібрати тісто в кулю і покласти в ємність. Накрити кришкою. Крок 8

Дати підійти в теплому місці. Тісто підходить приблизно 1-1,5 години, до збільшення в об'ємі в 2 рази. Обмять тісто і дати ще раз підійти. Крок 9

КУЛИЧ СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

Тісто обминути, додати цукати, родзинки, цедру (за бажанням). Перемішати. Крок 10

КУЛИЧ СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

Руками , змазаними рослинним маслом, відщипувати тісто від основної маси і викладати в форми. Дати расстояться в теплому місці до збільшення в об'ємі в 2 рази. Тісто відмінно підходить. При випіканні паски ще трохи підійдуть. Крок 11

КУЛИЧ СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

Випікати при 180 градусах приблизно 30 хв. Готовність перевірити лучиною. Якщо серединка ще сира, а верх рум'яний, то паска потрібно прикрити фольгою. Готові паски остудити на решітці або на застеленій рушником подушці, щоб вони при охолодженні не втратили форму. Крок 12

КУЛИЧ СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

Приготувати глазур. 2 білки збити з 220 г цукрової пудри і 1 ч. Л. лимонного соку. Збивати не до жорстких піків, як на безе, а щоб вона залишилася трохи рідкої, але тримала форму. Крок 13

Розділити глазур на 3-4 частини. Одну частину залишити білою, в інші додати барвники. Акуратно перемішати спатулой до однорідності кольору кожну глазур. За допомогою корнетика прикрасити паску глазур'ю, імітуючи квітка. Крок 14

КУЛИЧ СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

З цукрової мастики вирізати квіти і прикрасити ними паски. Світлого Великодня! Корисна порада

Щоб цукати і родзинки рівномірно розподілилися в тісті і красиво виглядали в розрізі, попередньо обваляйте їх у борошні.

Господині на замітку

В рецепті вказано кількість цукру 220-250 м Якщо любите солодкі паски, всипати 250 г, якщо помірно солодкі, то 220 г.

0/5 (0 Reviews)