ПАСКИ ПО РЕЦЕПТОМ Е. Молоховец

Пропоную рецепт Кулічное тесту з книги & laquo; Подарунок молодим господаркам & raquo; від відомого класика російської кулінарної літератури Олени Іванівни Молоховець. Рецепт розрахований на тих, хто має досвід поводження з дріжджовим тестом. Проте, процес приготування нескладний, а результат приголомшливий & mdash; смачні, м'які, ароматні паски, що не черствіють на наступний же день. Особливість цього рецепта в тому, що тісто потрібно заводити ввечері напередодні того дня, коли зберетеся пекти паски. Тісто заводиться на 1,4-1,5 кг борошна, що дозволяє зробити паски з різними добавками і різного розміру.

 ПАСКИ ПО РЕЦЕПТОМ Е. Молоховец

ПАСКИ ПО РЕЦЕПТОМ Е. Молоховец

ПАСКИ ПО РЕЦЕПТОМ Е. Молоховец

Святкові страви до великоднього столу x Інгредієнти

  • 300 мл теплого молока
  • 25 г свіжих пресованих дріжджів
  • 1300-1500 г борошна, просіяного
  • 300 г вершкового масла , розтопленого і теплого
  • 300 г дрібного цукру
  • 5 жовтків (якщо яйця дрібні, краще взяти 6 шт.)
  • 5 білків (якщо яйця дрібні, краще взяти 6 шт.)
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. шафрану,
  • 1 ч.л. свежемолотого кардамону (= 15 зерен)
  • пакетик ванільного цукру
  • 30 мл коньяку
  • Вяленая журавлина – брати з розрахунку 100 г на кожні 300 г борошна, попередньо замочити в невеликій кількості коньяку, після чого обваляти в борошні.
  • Марципан і мак – брати по 50 г на 300 г борошна. Марципан потрібно нарізати дрібними кубиками і обваляти в борошні, а мак трохи потовкти в ступці.
  • Фісташки і фініки без кісточок – брати по 90 г і 50 г відповідно на 300 г борошна. Фісташки потрібно подрібнити, а фініки нарізати завбільшки з родзинки і обваляти в борошні.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ПАСКИ ПО РЕЦЕПТОМ Е. Молоховец

СТАВИМО опару (з вечора). У невелику миску налити половину теплого молока і розпустити в ньому дріжджі, залишити на 10 хвилин, після чого додати молоко. У велику миску/каструлю (обсяг не менше 5 л.) Просіяти 600 г борошна, зробити в центрі поглиблення і, поступово підливаючи молочно-дріжджову суміш, замісити опару. Накрити миску серветкою або харчовою плівкою і поставити в тепле місце без протягів, залишити до ранку (на 6-8 годин). Крок 2

ПАСКИ ПО РЕЦЕПТОМ Е. Молоховец

Замішуємо тісто (на ранок). Перед початком замісу потрібно підготувати начинку (варіанти в списку інгредієнтів). Вранці підійшла опару потрібно вимісити руками, поки не перестане прилипати до рук, – місити 5-10 хвилин. Продовжуючи вимішувати руками або лопаткою, додати по чуть-чуть вершкове масло, місити 5-10 хвилин. Після масла додати коньяк, спеції і половину цукру (разом з ванільним цукром), кілька хвилин місити, щоб шафран добре розподілився в тесті і воно набуло рівномірний жовтий колір. Крок 3

ПАСКИ ПО РЕЦЕПТОМ Е. Молоховец

Жовтки розтерти до білого кольору з половиною цукру і сіллю, додати до тесту і вимісити лопаткою кілька хвилин. Білки збити майже до м'яких піків, підмішати до тесту. Тісто перекласти на робочу поверхню, поступово додавати борошно і місити руками 10-15 хвилин, поки тісто не перестане прилипати до рук і робочої поверхні. Крок 4

Після борошна відразу ж додати «начинку» і розкласти тісто по формах, заповнюючи на половину. Дати паскам піднятися, вставити в центр кожного паски дерев'яну шпажку (такої довжини, щоб на пару см визирала) і випікати. Крок 5 печемо ПАСКИ. Всього виходить 2600 г тіста, з яких у мене вийшло: 1 паску (діам. 14 см., Вис. 14 см), 2 середніх (діам. 12 см, вис. 10 см. І діам. 9,5 см, вис . 8 см.) і 7 маленьких (діам. 5 см, вис. 7 см). На паску у мене пішло близько 860 г тесту, на середні і маленькі теж десь по 860 м Великі паски треба піч при 180 ° С 45-50 хвилин. Середні печуться при 180 ° С 45 хвилин. Маленькі – при 175 ° С 30-35 хвилин. За 5-10 хвилин до передбачуваної готовності треба вийняти паличку з паски, якщо вона суха – паска готова, якщо є які прилипли крихти – печемо ще. Готові паски дістати з форми і укласти на бік на решітку, накрити рушником і залишити остигати. Коли паски охололи, їх можна прикрасити. Корисна порада

Якщо паски вийшли не зовсім рівно-круглими, їх потрібно перевернути на & laquo; косою & raquo; бік і залишити так на решітці до повного охолодження.

Господині на замітку

Тісто не повинно бути занадто крутим, інакше паски будуть & laquo; важкі & raquo ;, при цьому воно повинно добре відставати від рук і робочої поверхні. Сама Молоховець пише так: & laquo; Тісто має бути такої густоти, щоб його можна було різати ножем і щоб тісто за ножем не тягнув & raquo;.

0/5 (0 Reviews)