ПЕЛЬМЕНИ З Судака і сьомги

Раніше рибні пельмені тисячами ліпили взимку в монастирях, щоб в дні посту годувати ними втомлених подорожніх. Зараз же такі пельмені практично забуті, а шкода, вони не поступаються м'ясним, якщо зробити правильну начинку.

Інгредієнти

Для начинки:

  • 300 г філе судака
  • 200 г теши сьомги
  • 2 середні цибулини
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч. л . сушеного кропу
  • сіль
  • мелений чорний перець

Для подачі:

  • 150 г сметани
  • 5 гілочок кропу

Для тіста:

  • 2,5 склянки борошна
  • 3/4 склянки води
  • 3 ст. л. рослинного масла
  • 1 ч. л. солі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Очистіть цибулю, половину наріжте дуже маленькими кубиками. Розтопіть в сковороді вершкове масло і обсмажити цибулю до м'якості. Трохи остудіть. Крок 2

ПЕЛЬМЕНИ З Судака і сьомга

Наріжте філе судака невеликими шматочками і порубати сокиркою або двома важкими ножами в фарш. Крок 3

ПЕЛЬМЕНИ З Судака і сьомга

Тешу лосося проверніть через м'ясорубку з залишилася цибулиною. Змішайте фарш з судака і теши лосося, додайте обсмажену цибулю разом з маслом, сушений кріп, посоліть і поперчіть, добре вимішайте. Крок 4

ПЕЛЬМЕНИ З Судака і сьомга

просійте борошно з сіллю в миску. Влийте киплячу воду і рослинне масло і швидко замісіть м'яке, еластичне тісто. Крок 5

ПЕЛЬМЕНИ З Судака і сьомга

Розкачайте тісто в тонкий пласт, виріжте кухлі діаметром 5 см. Прикрийте рушником, щоб тісто не заветрівалось. Викладіть в центр гуртка 1 ч. Л. без гірки начинки і защіпніте край. Готові пельмені викладайте на дошку, присипану борошном. Крок 6

ПЕЛЬМЕНИ З Судака і сьомга

Закип'ятіть воду у великій каструлі, посоліть. Опустіть пельмені і варіть після спливання 5 хв. Перекладіть шумівкою на друшляк і дайте воді стекти. Крок 7 Перекладіть пельмені у велику миску. Полийте сметаною і посипте дрібно нарізаним кропом. Акуратно перемішайте і подавайте до столу.

0/5 (0 Reviews)