Раніше рибні пельмені тисячами ліпили взимку в монастирях, щоб в дні посту годувати ними втомлених подорожніх. Зараз же такі пельмені практично забуті, а шкода, вони не поступаються м'ясним, якщо зробити правильну начинку.
Інгредієнти
Для начинки:
- 300 г філе судака
- 200 г теши сьомги
- 2 середні цибулини
- 50 г вершкового масла
- 1 ч. л . сушеного кропу
- сіль
- мелений чорний перець
Для подачі:
- 150 г сметани
- 5 гілочок кропу
Для тіста:
- 2,5 склянки борошна
- 3/4 склянки води
- 3 ст. л. рослинного масла
- 1 ч. л. солі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Очистіть цибулю, половину наріжте дуже маленькими кубиками. Розтопіть в сковороді вершкове масло і обсмажити цибулю до м'якості. Трохи остудіть. Крок 2
Наріжте філе судака невеликими шматочками і порубати сокиркою або двома важкими ножами в фарш. Крок 3
Тешу лосося проверніть через м'ясорубку з залишилася цибулиною. Змішайте фарш з судака і теши лосося, додайте обсмажену цибулю разом з маслом, сушений кріп, посоліть і поперчіть, добре вимішайте. Крок 4
просійте борошно з сіллю в миску. Влийте киплячу воду і рослинне масло і швидко замісіть м'яке, еластичне тісто. Крок 5
Розкачайте тісто в тонкий пласт, виріжте кухлі діаметром 5 см. Прикрийте рушником, щоб тісто не заветрівалось. Викладіть в центр гуртка 1 ч. Л. без гірки начинки і защіпніте край. Готові пельмені викладайте на дошку, присипану борошном. Крок 6
Закип'ятіть воду у великій каструлі, посоліть. Опустіть пельмені і варіть після спливання 5 хв. Перекладіть шумівкою на друшляк і дайте воді стекти. Крок 7 Перекладіть пельмені у велику миску. Полийте сметаною і посипте дрібно нарізаним кропом. Акуратно перемішайте і подавайте до столу.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!