Плов & nbsp; & ndash; душа святкового будинку. І & nbsp; він & nbsp; необов'язково повинен бути з & nbsp; бараниною & nbsp; & ndash; спробуйте як-небудь зробити його з & nbsp; куркою!
Інгредієнти
- 1 кг курячих стегенець
- 150 г курячого жиру або 100 г топленого масла
- 1 кг цибулі
- 1 кг соковитою моркви
- 1 кг среднезерного рису для плову
- 3 головки часнику
- 3 ст. л. суміші спецій для плову (зіра, барбарис, червоний перець)
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Замочіть рис у великій кількості холодної води на 1-2 ч. Наріжте куряче м'ясо великими шматками. Жир подрібніть. Цибулю очистіть і наріжте середніми пір'ям. Моркву очистіть і наріжте крупною соломкою довжиною 4 см. З головок часнику зніміть верхній шар лушпиння. Крок 2
Покладіть жир в казан і витопите на середньому вогні до коричневих шкварок. Видаліть шкварки шумівкою. Покладіть в киплячий жир м'ясо (краще порціями) і обсмажте до рум'яної скоринки. Вийміть м'ясо на тарілку. Крок 3
Покладіть в жир цибулю і смажте на максимальному вогні до золотистого кольору, 10-15 хв. Додайте моркву, смажте до м'якості, 10-15 хв. Додайте половину спецій, влийте 1,5 л холодної води, доведіть до кипіння, покладіть м'ясо, варіть без кришки 20 хв. Щедро посоліть. Крок 4
Злийте з рису воду і викладіть рис в казан, не перемішуючи з м'ясом і овочами, розрівняйте. Влийте ще приблизно 1 л окропу через шумовку – він повинен трохи прикрити рис. Посипте спеціями, на самому сильному вогні доведіть до кипіння. Утопите в рисі головки часнику. Крок 5 Закрийте казан кришкою, приберіть вогонь до мінімуму, млоїте плов 30 хв. Зніміть з вогню, загорніть у ковдру, настоюйте 30-40 хв. Подавайте гарячим.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!