ПОШИТТЯ з качиної ПЕЧІНКИ З портвейн і смородинового соусом

Подавайте паштет на підсмажених шматочках багета, & nbsp; і окремо – соус.

Інгредієнти

  • 1,2 кг качиної печінки
  • 1 кг білого лука
  • 150 г вершкового масла
  • 100 мл португальського порто
  • сік і цедра 1 апельсина
  • 2-3 гілочки чебрецю
  • сіль, мелений чорний перець
  • підсмажений багет для подачі

для соусу:

  • 400 г замороженої чорної смородини
  • 120 г апельсинового конфітюру
  • 2 см свіжого кореня імбиру
  • 1 невеликий червоний перець чилі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Розігрійте 50 г масла у великій сковороді з товстим дном. Обсмажуйте цибулю з листочками чебрецю на мінімальному вогні, помішуючи, 15 хв. Крок 2 Викладіть цибулю в чашу блендера. У сковороду, де смажився цибулю, додайте трохи олії. Порціями викладайте печінку і обсмажуйте на среднесільном вогні з обох боків до рум'яної скоринки. Чи не пережарьте! Перекладайте печінку до цибулі, поки всередині вона рожева, а на дотик нетверда. Крок 3 Теплу печінку відразу ж збризкуйте порто. Коли вся печінка буде готова, вилийте на неї весь алкоголь, посоліть, поперчіть і перемішайте. Остудіть. Крок 4 Додайте в блендер масло, що залишилося, сік і цедру апельсина. Збийте блендером до однорідності. Перекладіть в зручну ємність, закрийте плівкою «в контакт» (тобто кладіть безпосередньо на поверхню паштету) і поставте в холодильник 12-24 год. Крок 5 Для соусу очистіть і подрібніть імбир і чілі. Змішайте всі інгредієнти зі смородиною і збийте блендером майже до однорідності, поставте в холодильник на 12-24 год.

0/5 (0 Reviews)