ПИРІГ ІЗ КРОЛИКА з паштетом

Як давно ви пекли пироги? Ми не говоримо про швидкі пироги з готового листкового тіста, а про справжні пироги, коли і тісто, і начинку готуєш сам. А ще й вигадливо оздоблюєш випічку. Якщо ви готові приступати до священнодійства, у нас є відповідний рецепт. Тут багата начинка з кролика і паштету з курячої печінки доповнюється тонким шаром сирного суфле на салі. Попереджаємо: пиріг викликає звикання!

ПИРІГ ІЗ КРОЛИКА з паштетом

Інгредієнти

  • кролик вагою 1,2 кг
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1,5 ст. л. вершкового масла
  • 1 ч. л. сухого чебрецю і майорану
  • сіль, мелений чорний перець

Для паштету:

  • 450 г курячої печінки
  • 50 г вершкового масла
  • 4 ст. л. бренді
  • 1 ч. л. меленого мускатного горіха

Для тіста:

  • 3 склянки борошна
  • 1 ч. л. солі
  • 100 мл молока
  • 100 г сала
  • 100 г вершкового масла
  • 2 яйця

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Кролика вимити, відокремити м'ясо від кісток і нарізати його невеликими кубиками. Цибулю і часник очистити, дрібно нарізати і обсмажити овочі в розігрітій олії, 5 хв. Перемішати з м'ясом, зеленню, сіллю і перцем. Крок 2

ПИРІГ ІЗ КРОЛИКА з паштетом

Просіяти в миску борошно і дрібку солі. Закип'ятити молоко і 0,5 склянки води. Додати нарізані на кубики сало і вершкове масло, довести до кипіння. Зняти з вогню і поступово, розмішуючи, влити в миску з борошном. Додати збиті з дрібкою солі яйця і замісити гладке тісто. Скачати його в кулю і прибрати в холодильник на 20-30 хв. Крок 3

ПИРІГ ІЗ КРОЛИКА з паштетом

Печінку вимити, обсушити і обсмажити в розігрітій олії, 6-7 хв. Додати бренді і мускатний горіх. Посолити, поперчити і подрібнити у блендері Крок 4

змастити маслом роз'ємну форму діаметром 20-22 см, дно застелити папером для випічки. Тонко розкачати 2/3 приготованого тесту і застелити їм форму. Крок 5

ПИРІГ ІЗ КРОЛИКА з паштетом

Викласти половину начинки. Додати паштет і накрити зверху залишилася начинкою. Розкачати тісто, накрити їм пиріг. Крок 6

ПИРІГ ІЗ КРОЛИКА з паштетом

Зрізати зайве тісто, защипнути краю. Зробити в центрі отвір. З тесту вирізати листочки, прикрасити пиріг. Змастити поверхню злегка збитим яйцем. Випікати 20 хв. при 200 ° С. Потім зменшити температуру духовки до 150 ° С і випікати ще 1,5 год, накривши папером. Зняти бічні частини форми, змастити стінки пирога збитим яйцем, верх закрити папером і повернути в духовку на 15 хв. при 200 ° С.

0/5 (0 Reviews)