РАДЯНСЬКИЙ салат з куркою І волоськими горіхами

Радянський салат з куркою і волоськими горіхами міг би здатися дуже вже й простим, а то і нудним, якби не одна деталь & mdash; заправка у вигляді майонезу домашнього приготування. Погодьтеся: такий прийом відразу ж додає страві пристойну кількість очок! Крім того, до складу салату входять смажена (не сирий!) Цибулю, а також волоські горіхи, що найсприятливішим чином відбивається і на смак, і на текстурі. Якщо вам не вистачає в цій страві свіжості, додайте в нього трохи петрушки або кінзи. Або ж подайте радянський салат з куркою і волоськими горіхами на листі салату: вийде дуже красиво і ефектно!

Інгредієнти

Для домашнього майонезу:

  • жовтки великих яєць – 2 шт.
  • гірчиця – 1 ч. л.
  • цукор – 1/2 ч. л.
  • лимонний сік – 4 ч. л.
  • рослинне масло – 360 мл
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком

Для салату:

  • невелика курка (близько 1 кг) – 1 шт.
  • довгозерний рис – 170 г
  • яйця – 5 шт.
  • очищені волоські горіхи – 150 г
  • ріпчасті цибулини – 2 шт.
  • рослинне масло – 2 ст. л.
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготуйте курку для радянського салату. Покладіть її в каструлю, залийте гарячою водою і трохи посоліть. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну і варіть 1 годину. Крок 2 Поки вариться курка, приготуйте домашній майонез для заправки салату. Жовтки збийте в блендері з гірчицею, цукром і 2 ч. Л. лимонного соку. Суміш повинна стати лимонно-жовтої. Крок 3 Потім починайте додавати рослинне масло, буквально по краплині, не перестаючи працювати блендером. Після того, як ви влили половину масла, додайте ще 1 ч. Л. лимонного соку і 1 ч. л. води. Крок 4 Поступово влийте масло, лимонний сік і 1 ч. Л. води. Посоліть і поперчіть домашній майонез для салату за смаком. Приберіть в холодильник до використання. Крок 5 Курку викладіть на тарілку і дайте охолонути. Відокремте м'якоть від кістки і шкіри. Бульйон процідіть і відміряйте 350 мл. Доведіть до кипіння і зваріть на ньому рис до готовності (близько 30 хвилин). Дайте охолонути. Крок 6 Зваріть круто яйця (10-12 хвилин) і дайте охолонути. Очищені волоські горіхи обсмажте в сухій сковороді до появи характерного аромату. Крок 7 Лук для салату очистіть і наріжте соломкою. У сковороді нагрійте рослинну олію, періодично помішуючи, обсмажити цибулю на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору. Крок 8 Яйця очистіть і порубаєте. Курячу м'якоть дрібно наріжте. Яйця, курку, горіхи, смажену цибулю і рис перемішайте з приготованим раніше домашнім майонезом. Посоліть і поперчіть. Знову перемішайте. Залиште на 10 хвилин, потім подайте на стіл. Корисна порада

Замість цілої курки для салату можна використовувати її & nbsp; частини. Відмінно підійде, наприклад, велике куряче філе на кістки. Можна додати до нього і один стегенце, особливо якщо ви хочете отримати більш жирний бульйон для варіння рису.

До речі

Домашній майонез для радянського салату готується на основі сирих жовтків, тому постарайтеся придбати найсвіжіші яйця, якість яких не викликає у вас сумнівів.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)