РОМОВИЙ КУЛИЧ

паски теж можна здивувати і друзів і домочадців, цей паску – майже що ром-баба. Він не сохне і в сто крат смачніше звичайного/

РОМОВИЙ КУЛИЧ

 РОМОВИЙ КУЛИЧ

Інгредієнти

Для глазурі:

  • 2 білки
  • 200 г цукрової пудри
  • 10 г лимонного соку

Для опари:

  • 200 г борошна
  • 25 г дріжджів
  • 150 мл теплої води

Для сиропу:

  • 80 мл води
  • 20 мл рому
  • 100 г цукру
  • терта цедра половини лимона і половини апельсина

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 3 яйця
  • 25 г цукру
  • 10 г солі
  • 150 г вершкового масла
  • родзинки, курага або цукати (за бажанням)

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Змішайте всі інгредієнти для опари і залиште в теплому місці на 30 хв. Крок 2 Розтопіть вершкове масло і трохи остудіть. Покладіть в чашу міксера яйця, цукор і сіль, додайте опару, що підійшла і всипте борошно, змішайте. Додайте розтоплене масло і добре вимісити тісто. Якщо хочете, додайте попередньо замочені і віджаті родзинки, курагу або цукати. Готове тісто поставте на 1 ч в тепле місце. Крок 3 Розкладіть тісто за формами обсягами 250 мл і залиште ще на 30 хв. Випікайте паски в духовці, розігрітій до 180 ˚С, 20 хв. Крок 4 Для сиропу нагрійте цукор і воду в сотейнику, додайте цедру і готуйте 5 хв. Влийте ром і процідіть. Просочіть сиропом гарячі паски. Крок 5 Для глазурі збийте білки з цукровою пудрою і лимонним соком. Глазурова паски і прикрасьте. Господині на замітку

Наповніть паски за допомогою кондитерського шприца вершковим, заварним або сирним кремом.

До речі

 РОМОВИЙ КУЛИЧ

Рецепт надано концепт – шефом ресторану Erwin & nbsp; Миколою & nbsp; Бакунова:

& quot; Цей рецепт мені дістався від від бабусі. По-суті це союз ромової баби і паски. Ром і курага роблять паску неймовірно смачним & quot;.

& nbsp;

0/5 (0 Reviews)