Рулет з курки з грибами & mdash; блюдо, гідне святкового столу найвищого рівня. Звичайно, воно зажадає від вас певних кулінарних навичок і концентрації уваги (особливо для видалення кісток з Целікова тушки), але, повірте, всі старання будуть щедро винагороджені щирим захопленням ваших близьких і гостей будинку. У начинку ми додали не тільки шампіньйони, але і запашні сушені білі, які роблять цей рулет з курки з грибами надзвичайно ароматним і фантастично смачним!
Інгредієнти
- 1 курка вагою 1,6-1,8 кг
Для начинки:
- 300 г печериць
- жменю сухих білих грибів
- 1 велика цибулина
- 2 гілочки петрушки
- 1 зубчик часнику
- щіпка сушеного майорану
- 1 ст. л. вершкового масла
- 3 ст. л. тертого пармезану
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для начинки рулету з курки замочіть сухі гриби в окропі на 30 хв., Потім відваріть, 20 хв., Дрібно порубати. Лук і шампіньйони наріжте маленькими кубиками, часник подрібніть. Обсмажте цибулю з часником до м'якості на вершковому маслі. Додайте печериці і смажте, поки не випарується рідина. Додайте відварені гриби, майоран і подрібнену петрушку, посоліть і поперчіть, готуйте ще 5 хв. Зніміть з вогню, остудіть і перемішайте з пармезаном. Крок 2
Постеліть під обробну дошку вологу серветку, щоб дошка не переміщалася по столу. Курку покладіть грудкою вниз. Зробіть розріз уздовж хребта і почніть відокремлювати м'ясо, підрізаючи його ножем по боках від хребта. Крок 3
Акуратно подрезайте м'ясо з кісток, опускаючись вниз, уздовж ребер і стегенець. Коли ви дійдете до суглобів крил, розріжте їх, але не відокремлюйте крила від шкіри. Розріжте суглоби між стегенця і гомілками. Під час роботи намагайтеся не пошкоджувати шкіру. Якщо курка нагрілася і працювати стає важко, приберіть тушку в холодильник на 30 хв. Крок 4
Коли ви зріжете все м'ясо з боків грудної кістки, зробіть розріз між шкірою і виступом грудної кістки і повністю відокремити кістку. У вас вийде тушка з крильцями і ніжками. Крок 5
Відріжте першу фалангу крилець. Потім зробіть надрізи вздовж решти частин крил і гомілок, зріжте м'ясо і видаліть кістки і сухожилля. Розкладіть тушку курки на дошці шкірою вниз і злегка відбийте грудку, прикривши плівкою. Викладіть в середину начинку і загорніть краю, щоб вони знаходили один на одного. Крок 6
Обмотайте рулет кухонним шпагатом через кожні 2-2,5 см, не затягуйте його надто туго. Запікайте приблизно 1 год 15 хв. в духовці, розігрітій до 190 ° С.
Рулет з курки з грибами буде легше нарізати, якщо після приготування загорнути його в фольгу і покласти в холодильник на 8 годин. Корисна порада
Перед початком приготування рулету з курки з грибами & nbsp; тушку слід & nbsp; потримати в холодильнику не менше 1 години & ndash; так буде легше відокремлювати м'якоть від шкіри і кістки.
До речі
Рулет з курки з грибами, звичайно ж, можна подати на стіл в гарячому вигляді, але нам здається, що в холодному & mdash; в якості закуски & mdash; він отримає значно більше & laquo; балів & raquo; від тих, хто його спробує.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!