Приготування заварний сирної паски не вимагає ніяких кулінарних суперздатність: з таким завданням впорається навіть починаюча господиня, якщо буде строго дотримуватися всі вказівки рецепта. Найскладніше тут & mdash; запобігти перегріванню вершково-жовткову масу, інакше вона може згорнутися. Тобто, знімайте ємність з вогню, як тільки її вміст добре загусне і спробує почати пузиритися. Все інше & mdash; справа техніки! Результат вас приємно вразить: заварювана сирна паска має дивно ніжним вершковим смаком, який подобається навіть тим, хто в чистому вигляді не дуже жалує головний її інгредієнт. & Nbsp;
Інгредієнти
- жовтки – 5 шт.
- цукор – 400 г
- вершки (10%) – 250 мл
- очищені волоські горіхи – 100 г
- світлий родзинки – 100 г
- цукати – 50 г
- вершкове масло – 250 г
- сир – 1 кг
- терта цедра – з 1 лимона
- ванільний цукор – 1 пакетик
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для заварний сирної паски Вершкових масло наріжте кубиками і залиште на 30 хвилин. Жовтки кімнатної температури перекладіть у велику нержавіючу миску і збийте міксером з цукром до отримання кремоподібної маси однорідної консистенції. Крок 2
У збиту жовткова масу для заварний паски додайте вершки і перемішайте. Помістіть миску на гарячу водяну баню і, постійно помішуючи віночком, доведіть до кипіння. Дайте трохи охолонути. Крок 3
Волоські горіхи обсмажте на сухій сковороді, потім дайте трохи охолонути і порубати. Ізюм вимийте і обдайте окропом. Обсушити, розклавши на паперовому рушнику. Цукати дрібно наріжте. Крок 4
Сир для заварний паски два рази протріть через сито. Потім порціями додайте в нього остигнула жовткова масу, постійно перемішуючи занурювальним блендером. Крок 5
Додайте м'яке вершкове масло і знову пробийте блендером. Покладіть підготовлені горіхи, родзинки, цедру, цукати і ванільний цукор. Ретельно перемішайте. Крок 6
Форму для паски вистелити складеної вдвічі марлею. Викладіть в неї підготовлену сирну масу. Накрийте вільними кінцями марлі, зверху помістіть гніт вагою близько 1 кг. Крок 7
Підставте під форму невелику ємність і приберіть заварний сирну паску в холодильник мінімум на 12 годин. Перед подачею обережно викладіть її і прикрасьте за бажанням. Корисна порада
Для приготування заварний сирної паски слід вибирати найсвіжіший натуральний сир жирністю не менше 9%. Якщо він дуже вологий, за добу викладіть його в марлю, помістіть в друшляк і залиште під гнітом, щоб стекла зайва рідина. & Nbsp;
До речі
Заварна сирна паска гарна ще й тим, що може зберігатися в холодильнику протягом тижні. Можна помістити її в пластикову ємність з кришкою або тримати прямо на тарілці, в якій блюдо подається на стіл, прикривши складеної вдвічі марлею (її необхідно щодня зволожувати).
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!