РИБНА СОЛЯНКА

Рибна солянка & mdash; суп непростий, що вимагає вдумливого підходу і правильних інгредієнтів. Ось, наприклад, бульйон. Він повинен бути міцним, насиченим, тому для його приготування ми беремо дрібну рибку, яка може похвалитися великою кількістю дрібних кісточок, що забезпечують наваристого. У солянку вона, зрозуміло, не піде: її замінять особини благородних кровей & mdash; стерлядь або осетрина. А краще і та, і інша! Смак риби відтінятимуть маслини (чим більше, тим краще), каперси і лимонний сік. Що ж стосується неодмінною складовою рибної солянки & mdash; солоних огірків, найкраще вибирати хороші бочкові, тому перед & nbsp; приготуванням страви & nbsp; варто відвідати ринок!

Інгредієнти

Для бульйону:

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • великий корінь петрушки – 1 шт.
  • дрібна риба – 600 г
  • питна вода – 2 л
  • лавровий лист – 1 шт.
  • чорний перець горошком – 4 шт.
Для солянки:
  • філе стерляді або осетра – 400 г
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • солоні огірки – 2 шт.
  • вершкове масло – 30 г
  • борошно – 1,5 ст. л.
  • лимонний сік – 3 ст. л.
  • томатна паста – 2 ст. л.
  • маслини з кісточкою – 12 шт.
  • каперси – 8 шт.
  • петрушка – 2 гілочки
  • кріп – 2 гілочки
  • лимон для подачі – за смаком
  • сіль, мелений перець – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготуйте бульйон для рибної солянки. Для цього цибулю, моркву і корінь петрушки крупно наріжте і обсмажте на сухій сковороді протягом 3 хвилин. Рибу почистіть, випатрати і ретельно промийте. Крок 2 Рибу складіть в каструлю і залийте водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння на сильному вогні. Зніміть піну, додайте обсмажені овочі, лавровий лист і перець горошком. Варіть 15 хвилин на слабкому вогні. Крок 3 Одержаний рибний бульйон процідіть в невелику чисту каструлю через марлю, складену вчетверо. Слідкуйте, щоб в нього не потрапили навіть найдрібніші кісточки. Крок 4 Філе стерляді або осетра для солянки наріжте порційними шматками. Цибулю очистіть і дрібно порубати. Солоні огірки очистіть і наріжте соломкою. Якщо огірки великі, то видаліть з плодів насіння. Крок 5 У сковороді розтопіть вершкове масло і підрум'яньте на ньому цибулю. Всипте борошно і смажте, помішуючи, 2 хвилини. Влийте близько 100 мл охолодженого рибного бульйону. Помішуючи, варіть до загустіння. Крок 6 Додайте огірки, лимонний сік і томатну пасту. Гасіть на середньому вогні без кришки, постійно помішуючи 5 хвилин. Перекладіть у велику каструлю, в якій будете готувати солянку. Крок 7 Влийте бульйон і доведіть до кипіння. Покладіть рибне філе, маслини і каперси. Посоліть і поперчіть за смаком. Варіть на маленькому вогні, прикривши кришкою, 10 хвилин. Крок 8 Петрушку і кріп вимити, обсушити і дрібно наріжте. Рибну солянку залиште на гарячій плиті під кришкою на 15 хвилин (вогонь вимкніть), потім розлийте по тарілках. У кожну додайте зелень і скибочку лимона. Господині на замітку

.Якщо для рибної солянки ви купили не філе, а цільну стерлядь або осетра, почистіть їх, видаліть тельбухи, голову, плавники і хвіст. Потім зніміть філе з хребтової кістки, акуратно вийміть реберні кісточки. Філе промийте і відкладіть в сторону, а голову, плавники, хвіст і хребет додайте до рибної дрібниці, з якої будете варити бульйон.

До речі

Пам'ятайте, що рибна солянка & mdash; суп дуже ситний і густий (той самий, в якому & laquo; ложка стоїть & raquo;), тому середня порція такого може цілком замінити і перше, і друге блюдо.

0/5 (0 Reviews)