До такої курки відмінно підійде приготована на пару суміш довгого рису з диким. Хоча і невеликий зварений в мундирі картопля теж буде добрий чи навіть прісні коржі. Головне, щоб сік, що виділився при запіканні, не пропав & mdash; дуже вже він смачний. І про лимони не забудьте, вони & mdash; обов'язковий атрибут цієї страви.
Інгредієнти
- 150 г вершкового масла
- 1 пучок зеленого базиліка
- 2-3 лимона
- 1 ціла курка вагою 1,5-1,7 кг
- 4-5 стебел цибулі-порею (біла частина + 4-5 см зеленої )
- сіль, мелений чорний перець
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 2-3 зубчики часнику
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1 Розігрійте духовку до 200 ° С. Розм'якшіть масло. Роздавите, очистіть і порубаєте часник. У базиліка видаліть стебла, листочки дрібно порубати разом з часником і дрібкою солі. Крок 2 Змішайте отриману пасту з маслом і викладіть на лист пергаменту. Розрівняйте ножем в пласт товщиною 2-3 мм і покладіть в морозильник до застигання, на 10-15 хв. Крок 3 Вимийте лимони щіткою. Обсушити курку паперовими рушниками, посоліть і поперчіть зсередини. Просмикуючи під шкіру пальці, акуратно відокремте шкіру від м'яса на всій тушці, крім крил і ніжок. Крок 4 Розкладіть базиліковим масло курці під шкіру, особливо щільно – на грудку (а на спинку зовсім небагато). Зв'яжіть курці ніжки. Крок 5 Викладіть розрізані навпіл і промиті стебла порею в форму для запікання, покладіть курку на них, поряд укладіть лимони. Поставте в нижню третину духовки, через 20 хв. зменшіть температуру до 150 ° С, запікайте 1 ч. Подавайте гарячої, розрізавши лимони і порей на порційні шматочки і полив соком з форми.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!