Ростбіф – & nbsp; запечений в духовці шматок яловичини (в класичному варіанті & ndash; бичачої туші), найчастіше & nbsp; вирізки або товстого краю. & Nbsp; Його їдять гарячим & nbsp; і холодним. Дуже часто холодний & nbsp; ростбіф & nbsp; подають із зеленим горошком, а також з хроном або гірчицею. Ми пропонуємо подати його теплим, з овочами.
Інгредієнти
- 1 яловича вирізка вагою 1 кг
- 7-8 зубчиків часнику
- 7-8 гілочок чебрецю
- по 1, 5 ст. л. оливкового і топленого масла
- сіль, мелений чорний перець
Для зеленої & # 171; подушки & # 187 ;:
- 1 середній цукіні
- 1 зелений солодкий перець
- 1 середній пучок зеленої цибулі
- 5-7 гілочок базиліка
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
Зачистіть вирізку, видаливши всі плівки, натріть м'ясо з усіх боків сіллю і перцем. Крок 2
Нагрійте суміш масел у великій сковороді, кинувши туди роздавлені зубчики часнику і гілочки чебрецю. Крок 3 Обсмажте м'ясо з усіх боків до впевненої рум'яної скоринки, поливаючи маслом, потім загорніть у фольгу. Покладіть ростбіф на деко і встановіть його в центр розігрітій до 250 ° С духовки. Відразу ж зменшіть температуру до 150 ° С і запікайте ростбіф до бажаного ступеня прожарювання, від 15 до 25 хв. Остудіть в фользі, 40 хв. Крок 4 Акуратно злийте рідину з упаковки з ростбіф в сковороду. Очистіть і наріжте тонкою соломкою овочі для зеленої «подушки» – тонше за все потрібно нарізати перець. Зелену цибулю наріжте шматочками завдовжки 5-6 см, розріжте їх уздовж навпіл. Крок 5
Викладіть овочі в сік від м'яса і на сильному вогні швидко прогрійте, 3 хв. Додайте листочки базиліка (без стебел). Зніміть з вогню, приправити перцем. Крок 6 Викладіть суміш з сковороди на тарілки. Наріжте ростбіф поперек на шматки товщиною 4 см і викладіть на зелену «подушку». Відразу ж подавайте.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!