Салат з МОЛОДИЙ МОРКВИ і спаржею

Салат з моркви і спаржі хороший сам по собі, а в поєднанні з азіатськими грибами енокітакі це просто витвір мистецтва. До речі, в цих грибах міститься велика кількість протеїну 5, який зміцнює імунну систему людини. У нас гриби енокітакі продають у великих супермаркетах свіжими або консервованими.

Інгредієнти

  • 250 г молодої моркви з хвостиками
  • 12 стебел зеленої спаржі
  • 1 великий качан листового салату
  • 100 г свіжих грибів енокітакі
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. кунжутного насіння

Для заправки:

  • 2 ст. л. світлого соєвого соусу
  • четвертинка червоного гострого перцю чилі
  • 2 ст. л. темного кунжутного масла

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Морква вимийте щіткою, хвостики можете не видаляти. Закип'ятіть в каструлі трохи підсолену воду, покладіть моркву і варіть 2 хв. Крок 2 У спаржі відламайте або очистіть ножем для чищення овочів жорсткі кінці, додайте стебла в каструлю з морквою і готуйте ще 4 хв. Відкиньте на друшляк і перекладіть на 1 хв. в миску з холодною водою. Злийте воду, морква і спаржу обсушити. Крок 3 У грибів відріжте нижню кореневу частину разом з частиною ніжок довжиною приблизно 2 см. Помістіть енокітакі в сотейник, влийте лимонний сік і воду так, щоб вона тільки покривала гриби. На сильному вогні доведіть до кипіння, відразу ж відкиньте на друшляк і обдати холодною водою. Крок 4 Для заправки гострий перець подрібніть, видаливши насіння, і змішайте з кунжутним маслом і соєвим соусом. Крок 5 Кунжутні насіння насипте на розігріту сковорідку і обсмажити на середньому вогні, помішуючи, до легкого золотистого кольору, 40-50 сек. Крок 6 Застелите тарілки салатним листям, розкладіть по ним морква, спаржу і гриби. Посипте кунжутом і полийте заправкою. Подавайте негайно. Господині на замітку

Ви можете зварити моркву і спаржу не в воді, а на пару & ndash; так в них залишиться більше вітамінів.

0/5 (0 Reviews)