Сациві з куркою вважається більш древнім варіантом приготування цієї страви, ніж з індичкою, хоча в Грузії, на його батьківщині, віддають перевагу саме останній варіант. Однак, погодьтеся, нам перша пташка значно рідніше і ближче, тому ми пропонуємо рецепт саме з нею. Важливо пам'ятати, що сациві & mdash; не головне блюдо, а закуска, причому зазвичай холодна. І, звичайно, ніякої сметани в соусі: тільки подрібнені волоські горіхи і бульйон, загущені борошном. Чітко дотримуйтесь вказівок рецепта, і тоді сациві з курки точно підкорить серця ваших близьких і гостей будинку.
Інгредієнти
- курка – 1 шт. (Вагою близько 1,3 кг)
- вершкове масло – 50 г
- ріпчасту цибулю – 2 шт.
- борошно – 1 ч. л.
- очищені волоські горіхи – 150 г
- хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- шафран – 1/2 ч. л.
- мелений коріандр – 1 ч. л.
- білий винний оцет – 1,5 ст. л.
- кінза – 4 гілочки
- часник – 4 зубчики
- зерна граната для прикраси – за смаком
- сіль, мелений червоний перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для сациві курку вимийте і зріжте зайвий жир. Покладіть її в велику каструлю, залийте невеликою кількістю гарячої води (так, щоб вона тільки покрила птицю), доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні 30 хвилин. Крок 2
Курку обережно викладіть на тарілку. Бульйон процідіть через дрібне сито. Курці дайте трохи охолонути, потім перекладіть її в глибоке деко, вистелений харчовою фольгою. Крок 3
Вершкове масло (20 г) розтопіть і за допомогою пензлика змастіть їм тушку. Посоліть і помістіть в духовку, нагріту до 190 ° C, на 20 хвилин. Періодично перевертайте курку і поливайте витопити жиром. Крок 4
Приготуйте соус для сациві з курки. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. У сковороді нагрійте вершкове масло і, помішуючи, обсмажте на ньому цибулю до золотистого кольору. Крок 5
У сковороду з цибулею всипте борошно. Помішуючи, смажте всі разом на слабкому вогні 2 хвилини. Влийте бульйон. Помішуючи, доведіть до кипіння і варіть 2 хвилини. Крок 6
Очищені волоські горіхи для соусу до сациві подрібніть в блендері. Додайте хмелі-сунелі, шафран, коріандр, сіль і мелений червоний перець. Ретельно перемішайте. Крок 7
Отриману суміш всипте в сковороду з борошняної сумішшю. Перемішайте шумівкою і влийте винний оцет. Нагрівайте соус для сациві 7 хвилин на слабкому вогні, не даючи закипіти. Крок 8
М'якоть звареної курки відокремте від шкіри і кісток, потім наріжте шматочками. Покладіть їх в гарячий горіховий соус, доведіть до кипіння і варіть 1 хвилину. Крок 9
Гілочки кінзи вимийте і дрібно наріжте. Часник очистіть і пропустіть через прес. Додайте часник і кінзу в сациві разом з кінзою. Перемішайте і зніміть з вогню. Крок 10
Сациви з курки дайте повністю охолонути, перекладіть на тарілку сервіровки і потім приберіть в холодильник. Перед подачею посипте закуску зернами граната. Корисна порада
Спеції для сациві можна варіювати за бажанням. До хмелі-сунелі і коріандру з шафраном можна також додати сушений базилік, уцхо-сунелі і сушену м'яту. Спеції не тільки надають страві відтінки смаку і аромату, але і продовжують термін його придатності.
До речі Соус для сациві з курки не повинен бути темним, тому після додавання волоських горіхів готуйте його недовго (строго по часу, зазначеному в рецепті) і неодмінно на слабкому вогні.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!