Сациви з курки З волоськими горіхами

Сациві з куркою вважається більш древнім варіантом приготування цієї страви, ніж з індичкою, хоча в Грузії, на його батьківщині, віддають перевагу саме останній варіант. Однак, погодьтеся, нам перша пташка значно рідніше і ближче, тому ми пропонуємо рецепт саме з нею. Важливо пам'ятати, що сациві & mdash; не головне блюдо, а закуска, причому зазвичай холодна. І, звичайно, ніякої сметани в соусі: тільки подрібнені волоські горіхи і бульйон, загущені борошном. Чітко дотримуйтесь вказівок рецепта, і тоді сациві з курки точно підкорить серця ваших близьких і гостей будинку.

Інгредієнти

  • курка – 1 шт. (Вагою близько 1,3 кг)
  • вершкове масло – 50 г
  • ріпчасту цибулю – 2 шт.
  • борошно – 1 ч. л.
  • очищені волоські горіхи – 150 г
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • шафран – 1/2 ч. л.
  • мелений коріандр – 1 ч. л.
  • білий винний оцет – 1,5 ст. л.
  • кінза – 4 гілочки
  • часник – 4 зубчики
  • зерна граната для прикраси – за смаком
  • сіль, мелений червоний перець – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

сациви з курки З волоськими горіхами

Для сациві курку вимийте і зріжте зайвий жир. Покладіть її в велику каструлю, залийте невеликою кількістю гарячої води (так, щоб вона тільки покрила птицю), доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні 30 хвилин. Крок 2

Сациви з курки З волоськими горіхами

Курку обережно викладіть на тарілку. Бульйон процідіть через дрібне сито. Курці дайте трохи охолонути, потім перекладіть її в глибоке деко, вистелений харчовою фольгою. Крок 3

Сациви з курки З волоськими горіхами

Вершкове масло (20 г) розтопіть і за допомогою пензлика змастіть їм тушку. Посоліть і помістіть в духовку, нагріту до 190 ° C, на 20 хвилин. Періодично перевертайте курку і поливайте витопити жиром. Крок 4

Сациви з курки З волоськими горіхами

Приготуйте соус для сациві з курки. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. У сковороді нагрійте вершкове масло і, помішуючи, обсмажте на ньому цибулю до золотистого кольору. Крок 5

Сациви з курки З волоськими горіхами

У сковороду з цибулею всипте борошно. Помішуючи, смажте всі разом на слабкому вогні 2 хвилини. Влийте бульйон. Помішуючи, доведіть до кипіння і варіть 2 хвилини. Крок 6

Очищені волоські горіхи для соусу до сациві подрібніть в блендері. Додайте хмелі-сунелі, шафран, коріандр, сіль і мелений червоний перець. Ретельно перемішайте. Крок 7

Отриману суміш всипте в сковороду з борошняної сумішшю. Перемішайте шумівкою і влийте винний оцет. Нагрівайте соус для сациві 7 хвилин на слабкому вогні, не даючи закипіти. Крок 8

М'якоть звареної курки відокремте від шкіри і кісток, потім наріжте шматочками. Покладіть їх в гарячий горіховий соус, доведіть до кипіння і варіть 1 хвилину. Крок 9

Сациви з курки З волоськими горіхами

Гілочки кінзи вимийте і дрібно наріжте. Часник очистіть і пропустіть через прес. Додайте часник і кінзу в сациві разом з кінзою. Перемішайте і зніміть з вогню. Крок 10

Сациви з курки З волоськими горіхами

Сациви з курки дайте повністю охолонути, перекладіть на тарілку сервіровки і потім приберіть в холодильник. Перед подачею посипте закуску зернами граната. Корисна порада

Спеції для сациві можна варіювати за бажанням. До хмелі-сунелі і коріандру з шафраном можна також додати сушений базилік, уцхо-сунелі і сушену м'яту. Спеції не тільки надають страві відтінки смаку і аромату, але і продовжують термін його придатності.

До речі

Соус для сациві з курки не повинен бути темним, тому після додавання волоських горіхів готуйте його недовго (строго по часу, зазначеному в рецепті) і неодмінно на слабкому вогні.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)