ШОКОЛАДНІ «чашечки» з лимонним мусом

Чашечки з білого шоколаду з лимонним мусом – оригінальний і не дуже складний в приготуванні десерт. Для чіпсів з лимона наріжте лимон дуже тонкими кружальцями, викладіть на деко на силіконовий килимок або пергамент. Присипте цукровою пудрою і сушіть в духовці при 80 & deg; С 8 & ndash; 10 годин.

Інгредієнти

  • 3 «узбецьких» лимона
  • 300 г білого шоколаду
  • 100 г гіркого (80% какао) шоколаду
  • 200 г вершків для збивання
  • 120 г цукру
  • 10 г листового желатину
  • чіпси з лимона для прикраси
  • вам буде потрібно 4 повітряні кульки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Заздалегідь сильно охолодіть вершки. Потім збийте їх в стійку піну і приберіть в холодильник до використання. Крок 2 Замочите желатин в холодній воді на 10-15 хв. Розтопіть наламай шматочками гіркий шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Крок 3 Вимийте лимони щіткою, обсушити. Дрібної теркою зніміть цедру, вичавіть сік. Крок 4 Сік змішайте з цукром в каструльці, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, варіть, помішуючи, 7 хв. Зніміть з вогню, додайте віджатий желатин, розмішайте до розчинення, трохи остудіть. Крок 5 Акуратно змішайте збиті вершки спочатку з лимонно-желатиновим сиропом, потім з гірким шоколадом і половиною цедри, акуратно перемішуючи силіконової лопаткою знизу вгору. Перекладіть суміш в кондитерський мішок. Крок 6 На аркуші пергаменту намалюйте 4 кола діаметром 8 см. Повітряні кульки надійти приблизно до розміру тенісного м'яча або трохи більше. Крок 7 Розтопіть наламай шматочками білий шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі, перемішавши з залишилася цедрою. За допомогою корнетика з пергаменту або просто ложкою викладіть шоколад на намальовані кола рівним шаром товщиною приблизно 3 мм (коли шоколад застигне, це будуть «блюдця»). Кожна кулька акуратно і рівно занурте в шоколад, що залишився наполовину, потримайте так 10 сек., Потім вийміть. Дайте застигнути (це будуть «чашки»). Крок 8 У вас повинен був залишитися шоколад – знову підігрійте його і капніть в центр кожного «блюдця» приблизно 1/3 ч. Л. шоколаду. Відразу ж «приклейте» до теплого шоколаду «чашку» опуклою частиною вниз. Проколіть кульку і видаліть його. Так само зробіть інші «чашки». Крок 9 Наповніть «чашки» шоколадним мусом, поставте в холодильник на 3-4 ч. Подавайте, прикрасивши чіпсів з лимона.

0/5 (0 Reviews)