Шоколадний кекс з чорносливом & mdash; явище абсолютно унікальне. Принаймні, саме ця думка приходить в голову всім оточенням ласунам, що спробували цю випічку. Чи не занадто нудотний смак кексу відтіняє солодкий чорнослив з легким димним ароматом, який, здається, просто створений, щоб підкреслювати шоколадні ноти. Оксамитова ж текстура випічки заворожує з першого шматочка, за яким негайно слід другий, а то й третій. Майте на увазі, що із зазначеної кількості інгредієнтів шоколадний кекс з чорносливом виходить досить великим. І якщо з'їсти весь відразу у вашій сім'ї не вийде, не засмучуйтеся: ця випічка прекрасно зберігається в фользі, з кожним днем стаючи все смачніше.
& nbsp;
Інгредієнти
- 250 г борошна
- 200 г вершкового масла
- 250 г цукру
- 4 яйця
- 6 ст. л. какао
- 100 г шоколаду
- 150 г чорносливу
- 100 мл коньяку або бренді
- 2 ч. Л. ванільного екстракту
- 3 ч. л. розпушувача
- 1/4 ч. л. солі
- 100 г шоколаду для покриття
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготуйте чорнослив для шоколадного кексу. Наріжте плоди невеликими шматочками і & nbsp; помістіть в мисочку. Залийте коньяком і залиште в прохолодному місці мінімум на 8 & nbsp; ч. Крок 2
Розігрійте духовку до 200 & nbsp; ° С. Змастіть вершковим маслом і & nbsp; присипте невеликою кількістю борошна форму для кексу з & nbsp; трубкою посередині об'ємом близько 2,4 л. Крок 3
Шоколад для тесту кексу наламати невеликими шматочками і складіть в миску. Розтопіть його в & nbsp; мікрохвильовій печі або на водяній бані до отримання гладкої маси. Дайте трохи охолонути. Крок 4
Електричним міксером збийте масло з & nbsp; цукром до стану легкого крему. Додайте розтоплений шоколад і & nbsp; ванільний екстракт і & nbsp; знову збийте. Продовжуючи збивати, додавайте по 1 & nbsp; яйцю, кожен раз чекаючи, щоб яйце повністю змішалося з & nbsp; масляною сумішшю. Крок 5
Просійте борошно з & nbsp; какао, & nbsp; розпушувачем і & nbsp; сіллю через дрібне сито і порціями додайте в & nbsp; масляну суміш. В & nbsp; кінці додайте чорнослив і перемішайте тісто кексу лопаткою. Крок 6 Викладіть тісто в & nbsp; підготовлену форму і & nbsp; випікайте 35-40 хв., До готовності. Остудіть кекс в & nbsp; формі, 10 & nbsp; хв., Потім переверніть на решітку і & nbsp; повністю остудіть. Крок 7
Розтопіть шоколад для глазурі і & nbsp; акуратно полийте кекс з чорносливом. Дайте застигнути. Перед подачею на стіл шоколадний кекс можна посипати цукровою пудрою. Корисна порада
Якщо ви категорично не хочете замочувати чорнослив для шоколадного кексу в алкогольному напої, використовуйте виноградний, яблучний або апельсиновий сік.
До речі Хочете зробити шоколадний кекс з чорносливом ще ніжнішим і ароматним? Замініть 50 г борошна такою ж кількістю мелених волоських горіхів або мигдалю.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!