Чамбелла & ndash; італійська різновид кексу круглої форми з отвором посередині. Часто чамбелли начиняють кремом або конфітюром. А іноді начинкою заповнюють серединку & ndash; дуже красиво виглядають збиті вершки або свіжі ягоди.
Інгредієнти
- 280 г борошна
- 170 г темного шоколаду
- 90 г какао-порошку
- 2 ст. л. розчинної кави
- 250 мл сметани
- 180 г вершкового масла кімнатної температури
- 2 ч. л. ванільного екстракту
- 5 великих яєць
- сіль
- 1 ч. л. соди
- 1 ч. л. розпушувача
- збиті вершки для прикраси
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 360 г коричневого цукру
Для начинки:
- 200 г білого шоколаду
- 250 г маскарпоне
- 100 мл вершків жирністю 33%
- 100 мл молока
- 1 ст. л. меду
- 6 г листового желатину
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 < p>
1. Замочіть желатин в холодній воді. Крок 2
2. Розламайте білий шоколад на шматочки, покладіть в сотейник, додайте молоко, вершки і мед, поставте на середній вогонь і, помішуючи, розтопіть. Зніміть сотейник з вогню. Відіжміть набряклий желатин і додайте в гарячу шоколадну масу, перемішайте до повного розчинення. Остудіть. Крок 3 3. Перекладіть шоколадну масу в чашу міксера і почніть збивати на середній швидкості. Додавайте по 1 ст. л. маскарпоне, кожен раз повністю вмішуючи його в масу. Перекладіть суміш в контейнер з кришкою і приберіть в холодильник на 8 ч для застигання. Крок 4
4. Розігрійте духовку до 180 ° С. Змастіть маслом кексовую форму з трубкою посередині діаметром 24-26 см. Крок 5
5. Порубаєте темний шоколад, перекладіть в миску, додайте какао і кави. Влийте 230 мл окропу, залиште на 5 хв., Потім перемішайте до повного розчинення шоколаду. Остудіть і додайте сметану. Крок 6 6. Збийте розм'якшене вершкове масло з цукром до стану легкого крему. Продовжуючи збивати, додавайте по 1 яйцю, кожен раз чекаючи, щоб яйце повністю змішалося з масляною сумішшю. Додайте ванільний екстракт і перемішайте. Крок 7 7. Просійте борошно з розпушувачем і содою, перемішайте. По черзі додайте трохи борошна і шоколадної суміші в яєчно-масляну суміш, перемішуючи масу до повної однорідності. Крок 8 8. Перелийте тісто в форму і випікайте близько 1 ч. Перевірте готовність дерев'яною паличкою. Залиште кекс у формі на 10 хв., Потім акуратно переверніть його на решітку і остудіть. Крок 9
9. Розріжте кекс уздовж навпіл і видаліть трохи м'якушки з середини. Наповніть поглиблення начинкою. Накрийте другою частиною кексу. Прикрасьте збитими вершками.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!