ШОКОЛАДНАЯ ЧАМБЕЛЛА з кремовою серединою

Чамбелла & ndash; італійська різновид кексу круглої форми з отвором посередині. Часто чамбелли начиняють кремом або конфітюром. А іноді начинкою заповнюють серединку & ndash; дуже красиво виглядають збиті вершки або свіжі ягоди.

 ШОКОЛАДНАЯ ЧАМБЕЛЛА з кремовою серединою

Інгредієнти

  • 280 г борошна
  • 170 г темного шоколаду
  • 90 г какао-порошку
  • 2 ст. л. розчинної кави
  • 250 мл сметани
  • 180 г вершкового масла кімнатної температури
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 360 г коричневого цукру

  • 2 ч. л. ванільного екстракту
  • 5 великих яєць
  • сіль
  • 1 ч. л. соди
  • 1 ч. л. розпушувача
  • збиті вершки для прикраси

Для начинки:

  • 200 г білого шоколаду
  • 250 г маскарпоне
  • 100 мл вершків жирністю 33%
  • 100 мл молока
  • 1 ст. л. меду
  • 6 г листового желатину

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 < p>ШОКОЛАДНАЯ ЧАМБЕЛЛА з кремовою серединою

1. Замочіть желатин в холодній воді. Крок 2

ШОКОЛАДНАЯ ЧАМБЕЛЛА з кремовою серединою

2. Розламайте білий шоколад на шматочки, покладіть в сотейник, додайте молоко, вершки і мед, поставте на середній вогонь і, помішуючи, розтопіть. Зніміть сотейник з вогню. Відіжміть набряклий желатин і додайте в гарячу шоколадну масу, перемішайте до повного розчинення. Остудіть. Крок 3 3. Перекладіть шоколадну масу в чашу міксера і почніть збивати на середній швидкості. Додавайте по 1 ст. л. маскарпоне, кожен раз повністю вмішуючи його в масу. Перекладіть суміш в контейнер з кришкою і приберіть в холодильник на 8 ч для застигання. Крок 4

ШОКОЛАДНАЯ ЧАМБЕЛЛА з кремовою серединою

4. Розігрійте духовку до 180 ° С. Змастіть маслом кексовую форму з трубкою посередині діаметром 24-26 см. Крок 5

 ШОКОЛАДНАЯ ЧАМБЕЛЛА з кремовою серединою

5. Порубаєте темний шоколад, перекладіть в миску, додайте какао і кави. Влийте 230 мл окропу, залиште на 5 хв., Потім перемішайте до повного розчинення шоколаду. Остудіть і додайте сметану. Крок 6 6. Збийте розм'якшене вершкове масло з цукром до стану легкого крему. Продовжуючи збивати, додавайте по 1 яйцю, кожен раз чекаючи, щоб яйце повністю змішалося з масляною сумішшю. Додайте ванільний екстракт і перемішайте. Крок 7 7. Просійте борошно з розпушувачем і содою, перемішайте. По черзі додайте трохи борошна і шоколадної суміші в яєчно-масляну суміш, перемішуючи масу до повної однорідності. Крок 8 8. Перелийте тісто в форму і випікайте близько 1 ч. Перевірте готовність дерев'яною паличкою. Залиште кекс у формі на 10 хв., Потім акуратно переверніть його на решітку і остудіть. Крок 9

ШОКОЛАДНАЯ ЧАМБЕЛЛА з кремовою серединою

9. Розріжте кекс уздовж навпіл і видаліть трохи м'якушки з середини. Наповніть поглиблення начинкою. Накрийте другою частиною кексу. Прикрасьте збитими вершками.

0/5 (0 Reviews)