Класичне соковите м'яке, в міру жірновато, в міру підсмажене м'ясо, без всяких новомодних добавок і практично без спецій. Краса!
Інгредієнти
- 2 кг м'якоті свинячої грудинки, або корейки, або 3 кг грудинки на кісточці
- 1 кг цибулі
- білий або червоний винний оцет
- гострий червоний мелений перець
- сіль, мелений чорний перець
- лаваш і соус сацебелі для подачі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Грудинку (корейку) обсушити паперовими рушниками і наріжте однаковими шматочками з частинками сала. Якщо м'ясо на кісточці, розріжте його таким чином, щоб м'ясо розташовувалося уздовж кісточки. Посоліть м'ясо, поперчіть з усіх боків. Крок 2
Очистіть 1-2 цибулини і наріжте тонкими півкільцями, викладіть у великий контейнер. Посоліть цибулю і збризніть винним оцтом, потім ретельно перемішайте руками, щоб цибуля виділив сік. Покладіть м'ясо в маринад і знову добре перемішайте руками. Залиште на 30-60 хв. Крок 3
Шампури візьміть широкі і плоскі, щоб м'ясо не провертається при смаженні. Нанижіть м'ясо таким чином, щоб воно йшло уздовж шампура, що не звисало з нього. Шматки на кожен шампур повинні бути одного розміру і якості, щоб присмажився рівномірно. Крок 4
Підготуйте вугілля: вони повинні прогоріти і затягнутих сивим попелом. Покладіть шампури на відстані 15-20 см від вугілля і смажте, рівномірно повертаючи, 15-20 хв. Крок 5 Що залишився цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Викладіть цибулю в глибоке блюдо, в якому буде подаватися м'ясо, і також збризніть оцтом і трохи посоліть, але не перемішуйте. За допомогою лаваша знімайте гарячу свинину з шампурів, укладайте на цибулю і подавайте з соусом сацебелі.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!