СВИНИНА на вугіллі ПО-Тбіліського

Класичне соковите м'яке, в міру жірновато, в міру підсмажене м'ясо, без всяких новомодних добавок і практично без спецій. Краса!

СВИНИНА на вугіллі ПО-Тбіліський

Інгредієнти

  • 2 кг м'якоті свинячої грудинки, або корейки, або 3 кг грудинки на кісточці
  • 1 кг цибулі
  • білий або червоний винний оцет
  • гострий червоний мелений перець
  • сіль, мелений чорний перець
  • лаваш і соус сацебелі для подачі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

СВИНИНА на вугіллі ПО -ТБІЛІССКІ

Грудинку (корейку) обсушити паперовими рушниками і наріжте однаковими шматочками з частинками сала. Якщо м'ясо на кісточці, розріжте його таким чином, щоб м'ясо розташовувалося уздовж кісточки. Посоліть м'ясо, поперчіть з усіх боків. Крок 2

Очистіть 1-2 цибулини і наріжте тонкими півкільцями, викладіть у великий контейнер. Посоліть цибулю і збризніть винним оцтом, потім ретельно перемішайте руками, щоб цибуля виділив сік. Покладіть м'ясо в маринад і знову добре перемішайте руками. Залиште на 30-60 хв. Крок 3

СВИНИНА на вугіллі ПО-Тбіліський

Шампури візьміть широкі і плоскі, щоб м'ясо не провертається при смаженні. Нанижіть м'ясо таким чином, щоб воно йшло уздовж шампура, що не звисало з нього. Шматки на кожен шампур повинні бути одного розміру і якості, щоб присмажився рівномірно. Крок 4

СВИНИНА на вугіллі ПО-Тбіліський

Підготуйте вугілля: вони повинні прогоріти і затягнутих сивим попелом. Покладіть шампури на відстані 15-20 см від вугілля і смажте, рівномірно повертаючи, 15-20 хв. Крок 5 Що залишився цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Викладіть цибулю в глибоке блюдо, в якому буде подаватися м'ясо, і також збризніть оцтом і трохи посоліть, але не перемішуйте. За допомогою лаваша знімайте гарячу свинину з шампурів, укладайте на цибулю і подавайте з соусом сацебелі.

0/5 (0 Reviews)