СПРАВЖНІЙ ФРАНЦУЗЬКИЙ грата ДОФІНУА

Самий французький спосіб використання картоплі. Назва & nbsp; перекладається як & quot; гратен в стилі дофіна & quot ;, а дофіном називали спадкоємця трону, що натякає на високе походження страви. Насправді інгредієнти елементарні – картопля, вершки, вершкове масло. Можна додати ще й сир – але це буде відступ від паризького канону. Гратен як правило подають у вигляді гарніру до вишуканих французьким страв, на зразок тушкованою качиної ніжки або біфштекса. Але він цілком гідний ролі самодостатньої гарячого блюда.

СПРАВЖНІЙ ФРАНЦУЗЬКИЙ грата ДОФІНУА

Інгредієнти

  • 250 г картоплі
  • 1/2 зубчики часнику
  • 200 мл молока
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 250 мл вершків 20%

  • 40 г вершкового масла
  • 4 г солі
  • 1 г мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розігрійте духовку до 150С. Крок 2 Дно форми для запікання натріть зубчиком часнику і змастіть 1 ст.л. вершкового масла. Крок 3 Картопля очистіть і замочіть на півгодини, щоб вийшов зайвий крохмаль. Потім обсушити. Крок 4 Наріжте картоплю дуже тонкими кружечками (дуже зручно використовувати для цього мигдаликах) і акуратно викладіть у форму для запікання. Крок 5 Змішайте молоко, вершки, сіль і перець. Вилийте на картоплю приблизно дві третини суміші і на плиті доведіть картопля у вершках до кипіння. Додайте в нього 1 ст.л. вершкового масла. Крок 6 Переставте форму з плити в духовку і запікайте гратен приблизно 1 годину. Крок 7 Дістаньте гратен, зніміть з нього скоринку, вилийте суміш і розподіліть виделкою по поверхні картоплі. Поверніть гратен в духовку ще на 1 годину. Подавайте гарячим. До речі

Рецепт надано Ніколя Боманн, шеф-кухарем ресторану Maison Rostang (Париж, 2 зірки Мішлен)

0/5 (0 Reviews)