СВИНИНА СО свіжі та сушені яблуками

Нафаршировать корейку & ndash; справа начебто нехитра. & nbsp; Але обов'язково зверніть увагу & nbsp; на незвичайну форму кишені: саме & nbsp; завдяки їй начинка зберігає істотно & nbsp; більше соку, ніж зазвичай

Інгредієнти

  • 1,2-1,4 кг свинячої корейки без кісток, одним шматком
  • 150 г скибочок сушених яблук
  • 2 середніх солодких яблука
  • 625 мл освітленого яблучного соку
  • 75 г вершкового масла
  • 3 великі білі цибулини
  • 125 мл білого сухого вина (рислінг або піно гріджіо)
  • 3-4 ст. л. крихт свіжого білого хліба
  • жменю свіжого листя шавлії або 1,5 ч. Л. сушених
  • 4 великих зубчики часнику
  • 2 ст. л. коричневого цукру
  • 50 мл коньяку або бренді
  • щіпка тертого мускатного горіха
  • сіль, чорний мелений перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

СВИНИНА СО свіжі та сушені яблуками

Лук дуже дрібно порізати. Сушені яблука перебрати, видалити насіння і гілочки, якщо вони є, скибочки подрібнити. Розтопити на сковороді 50 г вершкового масла. Додати подрібнену цибулю. Смажити на середньому вогні до золотистого кольору, 15 хв., Часто помішуючи. Крок 2

СВИНИНА СО свіжі та сушені яблуками

Додати нарізані сушені яблука, влити 250 мл яблучного соку і вино. Дати закипіти, зменшити вогонь, накрити кришкою. Гасити 20 хв. Якщо рідина випарується раніше, влити ще 1-2 ст. л. соку; якщо залишиться, продовжувати готувати до повного випаровування. Суміш повинна стати практично сухий. Крок 3

Зняти сковороду з вогню, злегка остудити. Свіжий шавлія дрібно порубати, додати в миску разом з хлібними крихтами 0,5 ч. Л. солі, 0,25 ч. л. чорного перцю і мускатний горіх. Перемішати. Густота суміші повинна бути така, щоб з неї можна було б ліпити; при необхідності додати ще трохи хлібних крихт. Крок 4

СВИНИНА СО свіжі та сушені яблуками

Зміцнити грати в центрі духовки, під неї помістити деко з високими бортами. Розігріти духовку до 250 ° С. Корейку укласти на стіл жирної стороною вгору. За бажанням зрізати жир або залишити шар 0,5 см. Зробити по всій поверхні 24 вузьких надрізу глибиною 1,5-2 см так, щоб вони розташовувалися на рівномірному відстані одна від одної і від країв шматка м'яса. Крок 5

СВИНИНА СО свіжі та сушені яблуками

Очистити зубчики часнику, розрізати уздовж на 4-6 смужок, скласти їх в миску, щедро посипати сіллю і чорним перцем, перемішати. Наповнити часником зроблені в м'ясі надрізи. Всю поверхню шматка натерти сіллю і перцем. Крок 6

СВИНИНА СО свіжі та сушені яблуками

Акуратно перевернути м'ясо ненашпігованной стороною догори. Зробити по поздовжній осі шматка прямої надріз глибиною близько 1,5 см, не доходячи до країв по 3-5 см. Потім, зануривши ніж в розріз, зробити всередині шматка симетричні надрізи під кутом 45 ° по обидва боки на глибину близько 4 см. Це потрібно для того, щоб в шматок м'яса помістилося більше фаршу. Крок 7

СВИНИНА СО свіжі та сушені яблуками

Не дуже щільно наповнити надріз фаршем з яблук. Надати шматку первісну форму. Якщо залишиться зайвий фарш, його можна запекти як паштет. Обв'язати м'ясо шпагатом, обертаючи через кожні 5 см, укласти на решітку надрізом вгору і помістити в духовку. Через 10 хв. зменшити температуру духовки до 120 ° С. Готувати 1,5 год. Крок 8

СВИНИНА СО свіжі та сушені яблуками

Тим часом приготувати соус. Порізати свіжі яблука разом з шкіркою і серцевиною тонкими скибочками, скласти в каструлю. Влити яблучний сік, додати дрібку солі і поставити на вогонь. Дати закипіти, зменшити вогонь, накрити кришкою. Варити 20 хв., Поки скибочки яблук не стануть прозорими. Крок 9

СВИНИНА СО свіжі та сушені яблуками

Протерти вміст каструлі через сито в чисту каструлю. Додати коричневий цукор. Довести до кипіння і варити на невеликому вогні, поки суміш не загусне, 10-15 хв. Зняти каструлю з вогню, відставити. Крок 10

Готове м'ясо дістати з духовки, покласти на блюдо і накрити фольгою; залишити на 15 хв. Дістати з духовки деко з соками, що виділилися при запіканні, і ложкою акуратно зняти з поверхні жир. Поставити деко на середній вогонь, влити коньяк. Прогріти до кипіння, зіскрібаючи з дна загусла шматочки, потім додати до яблучного пюре. Крок 11

СВИНИНА СО свіжі та сушені яблуками

Зняти з корейки шпагат, нарізати м'ясо скибочками, розкласти по тарілках. До соусу додати нарізане дрібними кубиками холодне вершкове масло, приправити сіллю і чорним перцем, розмішати. Полити соусом свинину і подати до столу, найкраще – просто зі смаженою картоплею. До речі

М'ясо та фрукти в одному & nbsp; блюді & ndash; класичне поєднання. Подібні рецепти & nbsp; є у всіх кухнях світу. & Nbsp; Фрукти використовуються у вигляді & nbsp; начинки, соусів, маринадів & nbsp; і в салатах. Приклад вдалих & nbsp; поєднань: курага та абрикоси & ndash; з птицею, яловичиною & nbsp; і бараниною; родзинки & ndash; з куркою і бараниною; яблука, як & nbsp; свіжі, так і сушені, і айва & ndash; зі свининою, телятиною & nbsp; і птицею; груші & ndash; з індичкою, & nbsp; свининою, куркою і качкою; & nbsp; інжир (свіжий і сушений) & nbsp; і фініки гарні з бараниною, ягнятиною і телятиною. & nbsp; Для фаршу фрукти зазвичай & nbsp; попередньо вимочують & nbsp; у вині або портвейні, розрізають навпіл або подрібнюють в блендері, трохи гасять, змішують з горіхами & nbsp; або хлібними крихтами & nbsp; і прянощами. & nbsp; Для фарширування свинини & nbsp; найкраще використовувати & nbsp; окіст або вирізку & ndash; їх завжди можна знайти в магазинах & nbsp; Metro. Для зручності м'ясо & nbsp; можна заморозити, але перед & nbsp; спекотної треба довести до кімнатної температури. Необхідно розрізати м'ясо гострим & nbsp; ножем у вигляді кишені. Фрукти в якості начинки допомагають м'яса залишатися соковитим, & nbsp; а речовини, що містяться у & nbsp; фруктових соках, пом'якшують & nbsp; його текстуру.

0/5 (0 Reviews)