ЛИМОННО-розмариновому КЕКСИ

Ніжні мигдальні кекси в лимонно-розмариновому сиропі.

ЛИМОННО-розмариновому КЕКСИ

Сніданки x Інгредієнти

  • борошно 75 г
  • розпушувач 1/2 ч. л.
  • цукрова пудра 150 г
  • мигдаль очищений мелений 125 г
  • білок яєчний 3 шт.
  • олія оливкова 125 мл
  • мед 1 ст. л.
  • цедра 2 лимонів
  • мигдальні пелюстки

Сироп :

  • лимон 2 шт.
  • розмарин 2
  • цукор 100 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розігріти духовку до 190 градусів. Борошно просіяти з розпушувачем і цукровою пудрою, додати мелений мигдаль. Крок 2 В окремій мисці збити білки з дрібкою солі. Ввести суху суміш, масло, мед і цедру. Розкласти по формах, запікати 15 хвилин. Дати кексу охолонути, дістати з формочок. Крок 3 Для сиропу зрізати з лимонів цедру тонкими смужками, вичавити сік. Закинути цедру в киплячу воду на 1 хв., Воду злити. Цедру промити під холодною водою. Повернути цедру в сотейник, додати лимонний сік, розмарин, цукор і 5 ст. л. води. Довести до кипіння і уварити до половини обсягу. Крок 4 Полити кекси сиропом і посипати мигдальними пелюстками, листочками розмарину і цедрою. Смачного!

0/5 (0 Reviews)