Якщо ви чекаєте гостей або просто хочете спекти щось у вихідні, сміливо вибирайте цей кекс. В ньому чудово поєднуються смак шоколаду і ніжний аромат стиглої груші.
Інгредієнти
-
- 1 склянка борошна
- 150 г темного шоколаду
- 100 г вершкового масла
- 1/2 склянки цукру
- 2 яйця
- 125 мл натурального йогурту
- 1,5 ч. л. розпушувача
- 2 стиглі середні груші
- цукрова пудра
- щіпка солі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Розігрійте духовку до 170 ° С. Змастіть форму для кексу (діаметром 24 см) з трубкою посередині вершковим маслом і присипте борошном, надлишки борошна струсіть. Крок 2
Порубати шоколад на шматочки і поставте на водяну баню. Додайте вершкове масло і повністю розтопіть. Зніміть миску з вогню і перемішайте шоколад і масло до однорідності. Трохи остудіть. Крок 3 Просійте разом борошно і розпушувач, додайте дрібку солі. Крок 4
У великій мисці збийте яйця і цукор до пишності. Додайте розтоплений шоколад, йогурт і борошняну суміш, добре розмішайте. Крок 5
Очистіть груші і наріжте середніми кубиками. Акуратно вмішати груші в тісто. Перекладіть тісто в форму і розрівняйте. Поставте форму з тестом в духовку і випікайте кекс 35-40 хв., Перевірте готовність дерев’яною паличкою. Крок 6 Дістаньте форму з духовки і остудіть. Переверніть кекс на блюдо і посипте цукровою пудрою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!