Сирна паска із заварним кремом

Це рецепт досить швидко готується паски, додавати в неї можна горіхи, цедру, цукати або нічого, все одно буде дуже смачно.

 сирну паску із заварним кремом

Святкові страви до великоднього столу x Інгредієнти

  • Сир гладкий сухий (18%) – 500 г
  • Вершки жирні (33%) – 200 мл
  • Масло вершкове – 60 г
  • Цукор – 100 г
  • Жовтки – 5 шт
  • Ваніль – 1 стручок
  • Цедра терта – 1 ч.л.
  • Горіхи подрібнені (у мене фісташки) – 1 ст.л.
  • Цукати, родзинки – 50 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Якщо сир вологий – відважити його. Якщо крупінчатий – протерти або блендіровать до гладкості. Крок 2 Жовтки збити з цукром в світлу пишну масу. З стручка ванілі вишкребти насіння. Крок 3 Закип'ятити вершки. Додати стручок ванілі з насінням. Зменшити вогонь до мінімуму, акуратно вмесіть жовтки і варити 5-7 хвилин, безперервно заважаючи. В кінці додати цедру. Зняти з вогню, вийняти стручок і остудити крем. Крок 4 Розм'якшене масло змішати з сиром і збити в однорідну масу. Вмішати остиглий крем, додати горіхи, цукати, перемішати. Вистелити пасочницу марлею в 2 шари, викласти догори ногами туди сирну масу, верх закрити марлевими кінцями, поставити догори ногами під вантаж, щоб витекла зайва рідина. Рідина час від часу зливати. Крок 5 Поставити на холод на 4-5 годин. Крок 6 Перевернути на блюдо, марлю зняти. Прикрасити верх горіхами, цукатами, глазур'ю.

0/5 (0 Reviews)