Сирна паска з маскарпоне? А чому б і ні?! Ніжна консистенція і смак цього італійського сиру відмінно підходять для приготування популярного пасхального страви.
Інгредієнти
- лимон – 1 шт.
- цукор – 4 ст. л.
- морозиво ванільне – 100 г
- желатин в гранулах – 2 пакетика (по 10 -11 г)
- сир маскарпоне або аналогічного сирного сиру – 500 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Лимон ретельно вимити, тонко нарізати кружальцями, укласти їх в глибоку тарілку, посипати цукром, накрити іншою тарілкою і залишити на 20 хвилин. Крок 2 Морозиво покласти в миску, дати йому повністю розтанути. Відокремити 2-3 ст. л. морозива, укласти в сотейник. Всипати в сотейник желатин, дати набрякнути 20-30 хвилин. При бажанні можна додати 2-3 ст. л. молока кімнатної температури. Прогріти, помішуючи, на слабкому вогні, до повного розчинення желатину. Крок 3 Влити желатиновий розчин в розтануло морозиво, розмішати і процідити через сито, щоб позбутися від не розчиниться желатину. Крок 4 Гуртки лимона разом з цукром відкинути на друшляк, сильно віджати, що виділився сік додати до сиру, перемішати. Додати до сиру суміш морозива з желатином, перемішати. Крок 5 Отриману масу укласти в пасочницу (або пасочніци), помістити в холодильник до повного застигання на 1,5-2 години, а краще на ніч.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!