Сирну паску з родзинками традиційно готують наші господині напередодні Світлого неділі Христового. Справа ця в принципі нехитре, але є деякі тонкощі, на які варто & nbsp; звернути увагу. По-перше, сир повинен бути натуральним, інакше смак і текстура паски можуть розчарувати. По-друге, його слід гарненько віджати, щоб позбавити від зайвої вологи. По-третє, пасці необхідно провести в формі не менше доби, щоб сирна маса грунтовно спресований і ущільнився. Загалом, поставитися до приготування цієї традиційної страви слід дуже уважно і не поспішати. Тоді ваша сирна паска з родзинками вийде дійсно дуже смачною і стане справжньою окрасою святкового столу!
& nbsp;
& nbsp;
Інгредієнти
- нежирний сир – 700 г
- родзинки без кісточок – 50 г
- суміш цукатів – 100 г
- ром – 5 ст. л.
- жовтки – 2 шт.
- цукор – 100 г
- вершкове масло – 125 г
- ванільний цукор – 10 г
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> вершки жирністю 33% – 150 мл
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Підготуйте сир для паски. Помістіть його на марлю, складену вдвічі, сформуйте вузлик і підвісьте на ніч над каструлею в прохолодному місці, щоб стекла сироватка. Крок 2 Ізюм для паски ретельно вимийте і висушіть, розклавши на паперовому рушнику. Цукати дрібно наріжте. Підготовлені інгредієнти покладіть в миску і залийте ромом. Верх ємності затягніть плівкою і залиште на ніч. Крок 3 Вранці жовтки збийте міксером з цукром в нержавіючої ємності до отримання пишної маси однорідної консистенції. Влийте вершки і перемішайте. Поставте на гарячу водяну баню і, постійно помішуючи віночком, нагрівайте до загусання. До кипіння не доводите. Крок 4 Ємність з желтковой сумішшю поставте на лід і, збиваючи вінчиком, остудіть. Вершкове масло для паски наріжте кубиками і залиште на 30 хвилин. Сир протріть через дрібне сито. Крок 5 М'яке вершкове масло збийте міксером з ванільним цукром. Ретельно перемішайте з сиром. Додайте жовткову масу і збийте міксером на низькій швидкості. Крок 6 Форму для паски вистелити вологою складеної вдвічі марлею так, щоб краї звисали зі стінок. Помістіть в неглибоку ємність. Дно форми не повинна стосуватися дна ємності. Крок 7 Перекладіть всередину пасочніци приготовлену раніше сирну масу. Накрийте кінцями марлі, зверху помістіть гніт. Приберіть в холодильник на 24 години. Перед подачею переверніть на тарілку і прикрасьте за бажанням. Корисна порада
Перед тим, як класти родзинки з цукатами в сирну масу, злегка відіжміть їх. & Laquo; Начинка & raquo; паски буде ще смачніше, якщо в неї додати дрібно рубані волоські горіхи.
До речі
Якщо у вас немає спеціальної форми для паски, скористайтеся Лайфхак наших бабусь, які в радянські часи просто не могли купити нічого подібного. Візьміть глиняний квітковий горщик і ретельно вимийте. Вистелити вологою марлею, складеною удвічі, і використовуйте так само, як пасочницу. Сироватка буде стікати через отвори в горщику.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!