Сирний КУЛИЧ НА ВЕЛИКДЕНЬ

В цьому році я вперше пекла паски. І якщо чесно дуже боялася, що щось може не вийде. На сімейній раді було обрано три рецепта (традиційний бабусин паску, сирний паску і ніжний масляний паску) які я спекла за тиждень до свята, і після сімейної дегустації ми прийшли до одноголосного рішення що це буде Сирний Паска. На моє щастя Все вийшло смачно і дуже красиво.

сирну КУЛИЧ нА ВЕЛИКДЕНЬ

Святкові страви до великоднього столу x Інгредієнти

  • 520 г борошна
  • 110 мл жирного молока
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 ч.л. з гіркою швидкодіючих дріжджів
  • 100 г м'якого вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 100 мл води
  • 2 яйця
  • 150 г жирного сиру (від 9%)
  • 120 г родзинок
  • 100 г кураги
  • 150 г сушеної вишні
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • Цедра 2-х апельсинів

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 У чашу міксера влити тепле молоко, додати воду, цукор, яйця, сир, ванільний екстракт і м'яке вершкове масло. Крок 2 Просіяти змішану з дріжджами і сіллю борошно і замісить тісто. Вимішувати його за допомогою насадки “гак” протягом 10-15 хвилин (я часто вимішую тісто в хлібопічці, це дуже зручно). Крок 3 В кінці додати родзинки, вишню, курагу і цедру і добре перемішати. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на 1 годину, щоб воно добре підійшло. Крок 4 Обмять підійшло тісто і розкласти по паперовим формочках для пасок, заповнюючи їх на половину +1 см, але не більше, інакше тісто при випіканні “втече”. Крок 5 Поставити на деко, накрити рушником і дати расстояться в теплому місці ще близько 1 години. Крок 6 Розігріти духовку до 180 ° C. Підійшло тісто має не доходити до краю форми приблизно на 1 см. Поставити паски в духовку і випікати в залежності від розміру: від 30 до 50 хвилин: маленькі паски, як маффіни я випікаю 30-35 хвилин, середні – 40-45, а великі – 50 хвилин. У мене з цього кол-ва тесту виходить 4 середніх паски. Готові паски вийняти з духовки і дати їм охолонути на решітці Крок 7 Потім покрити глазур'ю. Для глазурі змішати цукрову пудру і один білок, все перемішати і нанести на паску, присипати улюбленої посипкою. Смачного!!! Господині на замітку

Дуже Важливо щоб всі інгредієнти були кімнатної темперутури.

0/5 (0 Reviews)