Тажіна З КУРКИ з солоною лимона

Тажин & ndash; найвідоміше блюдо магрибську кухні. Традиційно його готують в спеціальному посуді, яка так і називається & ndash; тажин. Це жароміцний глибока форма з дуже товстими стінками і кришкою у формі звужується догори вежі. Такий пристрій дозволяє довго мучити продукти при невисокій температурі & ndash; трошки схоже на російську піч.

Тажіна З КУРКИ з солоною лимона

Інгредієнти

  • 1 патрання курка вагою приблизно 1,5 кг
  • шкірка 2 солоних лимонів (див. рада)
  • 14-16 оливок з кісточками або фіолетових маслин
  • 2 середні цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • маленький пучок петрушки
  • сік половини лимона
  • 4 ст. л. оливкового масла «екстра вірджин»
  • 1/2 ч. л. меленого шафрану
  • 1/2 ч. л. імбирного порошку
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розріжте курку на порційні шматки. Лук дуже дрібно порубати. Часник роздушіть плоскою стороною ножа і порубати. У утятніце або каструлі з товстим дном розігрійте масло, покладіть цибулю. Готуйте на невеликому вогні до м'якості, 5 хв., Додайте часник, імбирний порошок і шафран, перемішайте. Крок 2 Покладіть курку, посоліть, поперчіть, влийте 1,5 склянки окропу. Закрийте кришкою і готуйте на невеликому вогні, іноді перемішуючи і при необхідності підливаючи воду, якщо рідини стає мало, 25 хв. Крок 3 Вийміть з качатниці шматки грудки, закрийте кришкою і готуйте залишилися шматки, перемішуючи час від часу, ще 20 хв. Подрібніть петрушку. Шкірку солоних лимонів промийте холодною водою, наріжте смужками. Крок 4 Поверніть шматки грудки в утятницу. Додайте лимонний сік, шкірку солоних лимонів, петрушку і оливки (маслини). Перемішайте, готуйте на середньому вогні без кришки 7-10 хв. Якщо соус занадто рідкий, злийте його в сотейник і випарьте, а потім поставте в утятницу. Викладіть шматки курки на підігріте блюдо, залийте соусом так, щоб шматочки шкірки солоних лимонів і оливки були зверху. Корисна порада

Щоб приготувати солоні лимони, вимийте їх щіткою, обсушити. Надріжте кожен уздовж трохи по діагоналі, не розрізаючи до кінця. Вкладіть в розрізи велику морську сіль (1 ст. Л. На 1 середній лимон), складіть лимони в банку дуже щільно, закрийте, залиште на 3 & ndash; 4 дня при кімнатній температурі. Потім притисніть лимони і влийте в банку сік ще 4 & ndash; 6 лимонів, щоб цілі плоди були закриті. Залиште в прохолодному місці на 3 & ndash; 5 тижнів. В результаті використовується тільки лимонна шкірка.

0/5 (0 Reviews)