ТЕЛЯТИНА, запечена СО СОЛОДКИМ ПРАЦЮЄМО

Це такий хитрий пиріг для тих, хто хоче схуднути, & nbsp; не відмовляючи собі в життєвих задоволеннях. & Nbsp; Листковий, прямо з духовки & ndash; і ні грама тесту!

Телятина & ndash; прекрасне м'ясо, & nbsp; дуже ніжне і дієтичне. & nbsp; Воно набагато краще підходить & nbsp; для тих, хто стежить за здоров'ям і талією, ніж свинина & nbsp; або, скажімо, яловичина. Маринад & nbsp; в цьому рецепті потрібен, щоб & nbsp; надати м'ясу додатковий & nbsp; аромат і приглушити властивий телятині трохи кислуватий молочний запах. Якщо & nbsp; вам захочеться зробити м'ясо & nbsp; більш насиченим за смаком, & nbsp; додайте в маринад трохи & nbsp; подрібненої пряної зелені, & nbsp; свіжої або сушеної, і столову ложку не дуже & nbsp; гострої гірчиці. В принципі, & nbsp; щоб зробити цей & laquo; пиріг & raquo;, & nbsp; можна було б покласти & nbsp; в нього і сирої перець & ndash; зазвичай він прекрасно допікається & nbsp; в м'ясному соку. З іншого боку, аромат запеченого перцю додасть м'ясу & nbsp; додаткову принадність. & Nbsp; Якщо захочете подати це блюдо з соусом, зробіть свіжу & nbsp; сальсу з дрібно нарізаних & nbsp; манго, ананаса, червоної цибулі & nbsp; і перцю, солодкого або гострого, за бажанням.

ТЕЛЯТИНА, запечена СО СОЛОДКИМ ПРАЦЮЄМО

Інгредієнти

  • 1 кг м'якоті телятини
  • 1 кг різнобарвного солодкого перцю
  • 2/3 склянки оливкової олії
  • 100 г натертого пармезану
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. коньяку
  • 2 щіпки солі
  • мелений чорний перець
  • рослинне масло

Для соусу:

    < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 200 г сметани
  • 2 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 щіпки солі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Дуже гострим ножем розрізати шматок телятини поперек волокон на п'ять стейків. Товщина кожного стейка – приблизно 2,5-3 см. Перед нарізкою м'ясо можна злегка заморозити, тоді воно буде різатися рівніше. Крок 2

ТЕЛЯТИНА, запечена СО СОЛОДКИМ ПРАЦЮЄМО

Кожен стейк укласти на робочу поверхню, накрити харчовою плівкою, складеної в 3-4 шари, і відбити дерев'яним молотком до товщини 5 мм. Тут дуже важливо відбивати телятину акуратно, не вкладаючи силу в удар – м'ясо повинно стоншуватися рівномірно, без освіти дірок. Крок 3

Для маринаду в невеликій мисці змішати коньяк, сіль і чорний перець, ретельно перемішати віночком до розчинення солі. Потім полити цим маринадом м'ясо, втерти рідина пальцями і залишити телятину в холодному місці на 10 хв. Крок 4

ТЕЛЯТИНА, запечена СО СОЛОДКИМ ПРАЦЮЄМО

Приготувати соус. Для цього в сковороді з товстим дном на невеликому вогні прогріти муку так, щоб вона змінила колір і стала бежевій (в процесі сковороду треба трусити). Потім додати вершкове масло і, коли воно розтопиться, перемішати. Влити 1/2 склянки теплої води і довести до кипіння. Крок 5

ТЕЛЯТИНА, запечена СО СОЛОДКИМ ПРАЦЮЄМО

Інтенсивно розмішуючи соус віночком, влити всю сметану. Варити соус на мінімальному вогні до загусання, 3-4 хв. Зняти з вогню. Періодично помішувати під час охолодження, щоб на соусі не утворювалася плівка. Крок 6

ТЕЛЯТИНА, запечена СО СОЛОДКИМ ПРАЦЮЄМО

Солодкий перець вимити, розрізати навпіл, видалити плодоніжки і насіння, пальцями ретельно змастити кожну половинку по обидва боки рослинним маслом. Крок 7

ТЕЛЯТИНА, запечена СО СОЛОДКИМ ПРАЦЮЄМО

Покласти перець на деко і поставити в розігріту до 220 ° С духовку або під добре розігрітий гриль до утворення темних підпалин, на 10-12 хв. Під час запікання перець можна пару раз перевернути. Крок 8

ТЕЛЯТИНА, запечена СО СОЛОДКИМ ПРАЦЮЄМО

Готовий перець перекласти в герметичний пакет і щільно зав'язати. Залишити «паритися» на 10 хв. Потім вийняти, злегка остудити і зняти шкірку, намагаючись зберегти половинки цілими. Очищений перець остудити повністю. Крок 9

ТЕЛЯТИНА, запечена СО СОЛОДКИМ ПРАЦЮЄМО

Розігрівати оливкова олія по 2 ст. л. і обсмажувати мариновану телятину на сильному вогні з двох боків до утворення золотистої скоринки. Готові шматки перекладати на тарілки. Потім злегка обсушити м'ясо паперовими рушниками. Крок 10

ТЕЛЯТИНА, запечена СО СОЛОДКИМ ПРАЦЮЄМО

Невелику форму для запікання з високим бортиком змастити вершковим маслом. Красиво викласти дно форми шматками очищеного перцю. На перець покласти 1 шматок телятини, промазати двома столовими ложками сметанному соусі, посипати тертим пармезаном, накрити наступним шаром перцю. Крок 11

ТЕЛЯТИНА, запечена СО СОЛОДКИМ ПРАЦЮЄМО

Таким чином викласти все м'ясо, прослаівая соусом і сиром. Останнім повинен бути шар сиру. Поставити форму в розігріту до 180 ° С духовку на 20-25 хв. Перед подачею злегка остудити, акуратно перевернути «пиріг» на блюдо або подати прямо в формі, гарячим.

0/5 (0 Reviews)