РАВИОЛИ з буряком

Італійська паста налічує десятки різновидів, равіолі & ndash; лише одна з них. Паста – це смачно, швидко і дешево. Особливо якщо ви, як справжні італійці, готуєте тісто дому та равіолі начиняє сезонними продуктами, в даному випадку – буряком.

Інгредієнти

  • 1 середня соковита і цукровий буряк
  • 100 г рікотти
  • 100 г тертого твердого витриманого сиру типу пармезану
  • 5 яєць
  • горіх мускатний
  • 400 г борошна плюс для розкочування тіста
  • сметана або соус для пасти для подачі
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Буряк ретельно вимити, відварити або запекти в духовці до м'якості, натерти на крупній тертці. Крок 2 Перекласти буряк в дрібне сито і віджати, з силою притискаючи її ложкою. Крок 3 Змішати віджату буряк з рікоттою, тертим пармезаном і 1 яйцем. Додати сіль, перець і мускатний горіх. Ретельно перемішати. Крок 4 Борошно просіяти, додати 3 яйця і, потроху підливаючи води, замісити м'яке тісто. Тісто розділити навпіл і на присипаної борошном поверхні розкачати кожну частину в два тонких пласта. Крок 5 На один пласт викласти по 1 ст. л. начинки на відстані 3-3,5 см один від одного. Злегка збити залишився яйце і змастити ним, за допомогою тонкого пензлика, тісто – місця майбутньої склейки. Накрити другим шаром тіста, притиснути місця, не зайняті начинкою. Крок 6 Розрізати тісто на квадрати. Найзручніше це робити за допомогою спеціального піци-ножа в вигляді коліщатка, але підійде і звичайний ніж з зубчастим лезом. Крок 7 У широкій каструлі закип'ятити злегка підсолену воду. Покласти равіолі та варити, поки вони не спливуть. Акуратно шумівкою перекласти їх на блюдо. Подавати зі сметаною або соусами для пасти. До речі

Італійську рикотту можна замінити сиром домашнього приготування, який продають на наших ринках. Краще купувати більш щільний сир, в якому менше вологи. Він повинен бути нейтрального, м'якого смаку.

0/5 (0 Reviews)