Террін з курячою печінкою СО СВИНИНОЮ

Це святковий варіант печінкового терріна, абсолютно нежирний. Його подають в холодному вигляді або кімнатної температури з солоними огірками, маринованими грибами, гірчицею.

Святкові страви до великоднього столу x Інгредієнти

  • курячої печінки – 500 г
  • м'якоть свинини – 300 г
  • тонкі довгі скибочки бекону – 200г
  • шпиг – 70г
  • яйце – 1 шт.
  • цибулина маленька – 1 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • портвейн -175мл
  • розмарин – гілочка
  • сіль, чорний перець
  • лист лавровий – 2 шт.
  • чебрець – 0,5 ч.л

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Прибрати з курячої печінки все зайве, влити портвейн (100 мл), додати лавровий лист і чебрець, обернути ємність харчовою плівкою, на 2 години в холодильник. Дістати з маринаду, обсушити. Нарізати шматочками. Крок 2 ФОРМУ ДЛЯ Террін (я брала форма для кексу-цеглинки) вистелити смужками бекону так, щоб залишилися з боків звисають краю. Крок 3 Зачистити свинину від плівок, змолоти в блендері. Шпиг дрібно нарізати, додати до свинини. Крок 4 Цибулину дрібно порізати, часник роздавати. Обсмажити злегка цибулю і часник, додати нарізану печінку і все обсмажувати 1 хвилину. Остудити і змолоти, додати до меленої свинині. Влити портвейн, додати яйце, поламати розмарин. Суміш збити, додати перець і сіль (трохи недосалівая, тому що бекон дасть теж трохи солі). Наповнити форму фаршем, утрамбувати його, накрити зверху вільними кінцями бекону. Крок 5 Форму накрити фольгою і поставити на деко з високими бортиками, налити в деко гарячої води, щоб вона доходила хоча б до половини висоти форми. Помістити в розігріту до ° C духовку на 1,5 години, потім зняти фольгу і запікати ще 15 хвилин. Крок 6 Вийняти форму з духовки, злити витопився жир, остудити, накрити плівкою і поставити на холод на 12 годин (або до 2 діб). Крок 7 Перед подачею на стіл поставити форму на 15 секунд в гарячу воду. Перевернути террин на блюдо, прогріти до кімнатної температури і нарізати гострим ножем.

0/5 (0 Reviews)