ТОРТ БАУНТІ

Чудовий торт без сумніву прикрасить святковий стіл. Любителі кокоса і шоколаду не залишаться байдужими!

ТОРТ БАУНТІ

Boom святкових рецептів x Інгредієнти

для дзеркальної глазурі:

  • вершки 33-35% 200 г
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> молоко 45 г

  • цукор 180 г
  • вода 45 г
  • глюкоза сироп 60 г
  • желатин 6 г
  • вода 36 г
  • барвник харчовий

для кокосового крему:

  • маскарпоне 250 г
  • вершки 33% 50 г
  • кокосова стружка 15 г
  • кокосові вершки 70 мл
  • цукрова пудра 3 ст.л.

для мусу з молочного шоколаду:

  • вершки 33-35% 400 мл
  • молоко 170 мл
  • желатин 10 г
  • шоколад молочний 150 г

для шоколадного бісквіта:

  • борошно 100 г
  • яйця 3 шт.
  • цукор 120 г
  • какао 15 г
  • кокосове масло 70 г
  • вода 50 мл
  • сода 0.5 ч.л.
  • розпушувач 5 г
  • сіль 1 щіпка

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ТОРТ БАУНТІ

Готуємо шоколадний бісквіт. З'єднуємо половину цукрового піску, какао, рослинна олія і воду, доводимо до кипіння. Крок 2

Збиваємо яйця з сіллю і другою частиною цукру. Крок 3

ТОРТ БАУНТІ

Наливаємо шоколадну масу на яєчну. Додаємо борошно, соду, розпушувач, перемішуємо. Крок 4

ТОРТ БАУНТІ

Відправляємо в форму 18 см, випікаємо при 180 ° C 25-30 хвилин. Крок 5

ТОРТ БАУНТІ

Остиглий бісквіт обертаємо харчовою плівкою, даємо відлежатися добу, потім розрізаємо на три коржа. Крок 6

Готуємо кокосовий крем. Маскарпоне збиваємо з вершками і цукровою пудрою. Крок 7

ТОРТ БАУНТІ

Додаємо кокосову стружку. Крем ділимо на 2 частини. Крок 8

ТОРТ БАУНТІ

прошаровуються шоколадні коржі кокосовим кремом. Крок 9

ТОРТ БАУНТІ

підморожує в морозилці коржі з кремом для зручності складання . Крок 10

ТОРТ БАУНТІ

Готуємо шоколадний мус. У гаряче молоко відправляємо молочний шоколад і розпущений желатин, перемішуємо, охолоджуємо. Крок 11

ТОРТ БАУНТІ

Збиваємо вершки до м'яких піків. З'єднуємо з молочної масою, перемішуємо лопаткою до однорідності. На дно форми 20 см наливаємо частина мусу, зверху кладемо підморожене бісквіт з кокосовим кремом, доливаємо весь мус по краях. Заморожуємо торт, декоруємо за бажанням. Я залила торт зверху білою дзеркальної глазур'ю. Можна було залити цілком разом з боками (тоді потрібно попередньо потримати торт в морозилці мінімум 4 години). Крок 12

Для приготування глазурі замочуємо желатин у воді в співвідношенні 1 г желатину на 1 г води. В одному сотейнику змішуємо вершки і молоко, доводимо до кипіння, прибираємо з вогню. У другому сотейнику з'єднуємо цукор, воду і барвник (у мене базовий колір – білий, барвник діоксид титану), нагріваємо до 110 ° C і додаємо до молочної суміші, перемішуємо. Додаємо глюкозу і повертаємо сотейник на маленький вогонь, заважаємо до однорідності. Прибираємо з вогню і вводимо желатин. Остужаем до 30 ° C. Крок 13

ТОРТ БАУНТІ

При необхідності можна пробити блендером до однорідності, але можуть з'явитися дрібні бульбашки. Щоб позбутися від бульбашок, можна пропустити глазур через дрібне сито. Якщо є час, я просто ставлю глазур в холодильник і з поверхні застиглої глазурі знімаю дрібні бульбашки ложкою, потім знову доводжу глазур до робочої температури в мікрохвильовці. Заливаємо глазур'ю торт. Смачного!

0/5 (0 Reviews)