Чудовий торт без сумніву прикрасить святковий стіл. Любителі кокоса і шоколаду не залишаться байдужими!
Boom святкових рецептів x Інгредієнти
для дзеркальної глазурі:
- вершки 33-35% 200 г
- цукор 180 г
- вода 45 г
- глюкоза сироп 60 г
- желатин 6 г
- вода 36 г
- барвник харчовий
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> молоко 45 г
для кокосового крему:
- маскарпоне 250 г
- вершки 33% 50 г
- кокосова стружка 15 г
- кокосові вершки 70 мл
- цукрова пудра 3 ст.л.
для мусу з молочного шоколаду:
- вершки 33-35% 400 мл
- молоко 170 мл
- желатин 10 г
- шоколад молочний 150 г
для шоколадного бісквіта:
- борошно 100 г
- яйця 3 шт.
- цукор 120 г
- какао 15 г
- кокосове масло 70 г
- вода 50 мл
- сода 0.5 ч.л.
- розпушувач 5 г
- сіль 1 щіпка
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Готуємо шоколадний бісквіт. З'єднуємо половину цукрового піску, какао, рослинна олія і воду, доводимо до кипіння. Крок 2
Збиваємо яйця з сіллю і другою частиною цукру. Крок 3
Наливаємо шоколадну масу на яєчну. Додаємо борошно, соду, розпушувач, перемішуємо. Крок 4
Відправляємо в форму 18 см, випікаємо при 180 ° C 25-30 хвилин. Крок 5
Остиглий бісквіт обертаємо харчовою плівкою, даємо відлежатися добу, потім розрізаємо на три коржа. Крок 6
Готуємо кокосовий крем. Маскарпоне збиваємо з вершками і цукровою пудрою. Крок 7
Додаємо кокосову стружку. Крем ділимо на 2 частини. Крок 8
прошаровуються шоколадні коржі кокосовим кремом. Крок 9
підморожує в морозилці коржі з кремом для зручності складання . Крок 10
Готуємо шоколадний мус. У гаряче молоко відправляємо молочний шоколад і розпущений желатин, перемішуємо, охолоджуємо. Крок 11
Збиваємо вершки до м'яких піків. З'єднуємо з молочної масою, перемішуємо лопаткою до однорідності. На дно форми 20 см наливаємо частина мусу, зверху кладемо підморожене бісквіт з кокосовим кремом, доливаємо весь мус по краях. Заморожуємо торт, декоруємо за бажанням. Я залила торт зверху білою дзеркальної глазур'ю. Можна було залити цілком разом з боками (тоді потрібно попередньо потримати торт в морозилці мінімум 4 години). Крок 12
Для приготування глазурі замочуємо желатин у воді в співвідношенні 1 г желатину на 1 г води. В одному сотейнику змішуємо вершки і молоко, доводимо до кипіння, прибираємо з вогню. У другому сотейнику з'єднуємо цукор, воду і барвник (у мене базовий колір – білий, барвник діоксид титану), нагріваємо до 110 ° C і додаємо до молочної суміші, перемішуємо. Додаємо глюкозу і повертаємо сотейник на маленький вогонь, заважаємо до однорідності. Прибираємо з вогню і вводимо желатин. Остужаем до 30 ° C. Крок 13
При необхідності можна пробити блендером до однорідності, але можуть з'явитися дрібні бульбашки. Щоб позбутися від бульбашок, можна пропустити глазур через дрібне сито. Якщо є час, я просто ставлю глазур в холодильник і з поверхні застиглої глазурі знімаю дрібні бульбашки ложкою, потім знову доводжу глазур до робочої температури в мікрохвильовці. Заливаємо глазур'ю торт. Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!