Запечена курочка ніколи не буде зайвою. І в будні, і в свята вона радує присутніх за столом. А цікаві начинки дозволяють кожен раз поглянути на неї по-новому.
Інгредієнти
- 1 курка вагою 2-2,5 кг
- 1,5 ст. л.нейодірованной великої морської солі
- 1,5 ст. л.корічневого цукру
- по 40 г свіжого імбиру і часнику
- 2 ст. л. запашного і чорного перцю горошком
- топлене масло
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Покладіть курку в таку каструлю, щоб вона легко помістилася цілком і ще залишилося місце. Залийте водою так, щоб вона покрила курку на кілька сантиметрів. Злийте воду, вимірявши її кількість. Крок 2 Приготуйте соленад (розсіл-маринад): ка кожен літр води візьміть по 1,5 ст. л. солі і цукру, розчиніть їх. Додайте дрібно нарізані імбир і часник і злегка роздавлені горошини перцю. Занурте курку в соленад, притиснувши вантажем. Поставте в холодне місце на 12 год. Крок 3 Обсушіть курку, зв'яжіть ніжки, загніть крильця «попід пахви». Вкладіть в черевце начинку за вашим вибором, закріпіть зубочистками або зашейте. Змастіть птицю маслом. Запікайте в розігрітій до 140 ° С духовці грудкою вниз 1 ч, змащуючи маслом. Крок 4 Переверніть курку, розкладіть навколо залишилася начинку, збільште температуру до 180 ° С, запікайте, змащуючи маслом, 40-50 хв., До внутрішньої температури стегенця 70 ° С. Перед подачею дайте «відпочити» під фольгою 10 хв. Корисна порада
Якщо курку попередньо замаринувати в соленаде, то вона стане більш соковитою і ніжною на смак.
До речіНачинки до запеченої курки:
Курага + родзинки + чорнослив + зварений до напівготовності довгозерний рис + зіра
шматочки айви + шматочки мандаринів разом з шкіркою + червона цибуля + зварена до готовності суміш рису
Нарізаний кубиками і обсмажений хліб + печінка індички + смажену цибулю і часник + смажені яблука
шматочки яблук + шматочки апельсина з шкіркою + свіжа журавлина + розмарин
зварена до напівготовності киноа + в'ялена журавлина + волоські горіхи + імбир
Курага + родзинки + чорнослив + зварений до напівготовності рис довгозерний + зіра
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!