Гугельхупф – АВСТРИЙСКИЙ КЕКС

гугельхупф & ndash; один з найвідоміших австрійських кексів. Традиційно гугельхупф подають на сніданок, але він ідеально підходить і для вечірнього чаювання. Спочатку це був десерт простих австрійців, але в XIX столітті імператор Франц Йосиф ввів його в моду і в буржуазних чайних салонах. Імператор так любив цей пиріг, що їв його чи не щодня. Незабаром віденські господині стали готувати гугельхупф з особливих приводів, а на Різдво подавати його з пишним декором зі свічок і шоколадних фігурок.

 гугельхупф - АВСТРИЙСКИЙ КЕКС

Інгредієнти

  • 250 г борошна
  • 5 яєць
  • 250 г вершкового масла кімнатної температури
  • 250 г цукрової пудри + трохи для посипання
  • 30 мл молока
  • 40 г родзинок
  • 10 г розпушувача
  • 2 г екстракту ванілі
  • 2 г тертої лимонної цедри

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Вимийте родзинки і замочіть в гарячій воді на 1 ч, потім обсушити паперовими рушниками. Змішайте борошно, родзинки і розпушувач. Крок 2 Розігрійте духовку до 170 ° С. Змастіть і посипте борошном форму Gugelhupf. Крок 3 В чаші планетарного міксера збийте вершкове масло, цукрову пудру, екстракт ванілі і лимонну цедру до стану легкого крему. Додайте по одному яйця, ретельно збиваючи масу. Зменшіть швидкість міксера, влийте молоко, перемішайте. Крок 4 Зніміть чашу з машини, додайте суміш борошна і родзинок і перемішайте сіліконовм шпателем, поки борошно і тісто повністю не з'єднаються. Крок 5 Вилийте тісто у форму, заповнюючи її до 3/4 висоти. Помістіть пиріг на середній рівень духовки і випікайте приблизно 45-60 хв. Перевірте готовність дерев'яною шпажкою. Крок 6 Переверніть форму з пирогом на решітку і акуратно звільніть пиріг. Посипте гарячий гугельхупф цукровою пудрою. Повністю остудіть.

0/5 (0 Reviews)