Крашанки & ndash; яйця, пофарбовані за допомогою натуральних природних (наприклад, цибулиння) або штучних барвників в однорідний колір. Я намагаюся використовувати тільки натуральні. Один із способів пропоную спробувати і Вам.
- лушпиння від 5-10 цибулин
- свіжі курячі яйця – 5-10 шт. переважно білого кольору і обов'язково цілих, без патьоків і тріщин
- сіль – 1-1,5 ст. л.
- рафінована соняшникова олія – близько ½ ст. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте відвар цибулиння, для цього складіть її в каструлю об'ємом приблизно 1,5 л. Трохи перетріть лушпиння руками (необов'язково), щоб позбутися від занадто великих шматків, потім промийте її проточною водою. Брудну воду акуратно злийте (можна через сито або, притримуючи лушпиння рукою) і налийте близько 1 л чистої холодної води з-під крана. Крок 2
Лушпиння для фарбування яєць (крашанок) можна використовувати як від звичайного золотистого ріпчастої цибулі, так і в суміші з лушпинням від червоної цибулі, при цьому в залежності від кількості та типу лушпиння яйця виходять різного кольору: від світлішого, жовтувато оранжевий, до темно-бордового. Лушпиння знадобиться досить багато, тому я зазвичай збираю її поступово заздалегідь, коли ви користуватиметеся цибулин для приготування інших страв (просто знімати лушпиння з цибулі і залишати його на тривале зберігання без неї не варто, тому що позбавлений зовнішніх лусочок (лушпиння), він швидше псується).
Господині на замітку
Каструлю для варіння відвару не варто брати нову, тому що останній може сильно її пофарбувати. Краще використовувати стару, наприклад, алюмінієву, як завжди роблю я.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!