ТОРТ “ПАСХАЛЬНЕ ЧУДО”

Пасха-свято світлий і добрий. У цей день збирається вся родина, приходять друзі … І хочеться поділитися з усіма тим світлом, який в душі. А ще хочеться почастувати своїх коханих і рідних найсмачнішим, вишуканим. Всім тим, у що напередодні вкладала свою душу. Цей торт я роблю тільки на Пасха. Мої діти чекають його дуже-дуже щороку. Вони знають, що його просто так я не приготую. І називають це мамині або сімейні традиції.

Інгредієнти

  • сирна маса ванільна 500 г
  • цукрова пудра 1 ст.
  • жовтки яєчні 3 шт.
  • масло вершкове розм’якшене 125 г
  • желатин 5-6 ст. л.
  • молоко 1 ст.
  • будь-желе для прикраси

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розм’якшене вершкове масло розтерти з цукровою пудрою і жовтками до освіти повітряного крему. Додаючи в масло по 1-2 ст. л. сирної маси, збивати далі. Желатин розчинити в склянці гарячого молока. Коли охолоне, добре перемішати з сирною масою. Додати родзинки.

Крок 2 Масу перекласти у форму для торта і поставити в холодильник до повного застигання. Приготувати желе як зазначено на упаковці, але зменшивши кількість води наполовину. Остившім желе залити торт і повернути в холодильник для застигання. Корисна порада

Перед приготуванням торта, для додаткової безпеки, яйця промийте содовим розчином. Форму для торта беріть роз’ємну лише в тому випадку, якщо вона щільно закривається і з неї нічого не побіжить. Якщо такої форми немає, то можна зробити в скляних формах для запікання (в ній же можна і подати на стіл).

Господині на замітку

Цей торт без випічки, тому якість яєць повинно бути бездоганним. Сирну масу потрібно вибирати саме з сиру (я використовую сирки Карат , але робила і з сиру  “Маскорпоне”, дорогувато, але смачно), тобто ГОСТІВСЬКА, а не “Тушнов”.

0/5 (0 Reviews)