ВЕЛИКДЕНЬ (сира) ШОКОЛАДНАЯ

Пасха з гіркувато-шоколадним смаком, приємною текстури середньої щільності, в міру солодка … Цікавий варіант традиційного святкового ласощів. Вона відноситься до Великодня & laquo; сирого & raquo; типу, суміш для яких не вимагає прогрівання (якщо не брати до уваги розтоплений на водяній бані шоколад). Однак, для отримання хорошого результату, необхідно виконати дві умови: 1) використовувати тільки якісні та свіжі інгредієнти і 2) ретельно, якщо навіть не сказати педантично, дотримати вимоги гігієни при приготуванні і зберіганні. P.S. Для приготування паски Вам знадобиться пасочніци, а також шматок чистої щільної марлі. Якщо вони ще нові, їх потрібно обов'язково попередньо & laquo; обробити & raquo; за пару днів до приготування страви (помити-випрати, як Ви вважаєте за потрібне).

Така різна Пасха x Інгредієнти

  • натуральний сир 9-18% жирності 500 г – помірної вологості, однорідний, солодко-вершковий на смак
  • якісний гіркий шоколад з вмістом какао не менше 55% 100 г
  • вершкове масло 82,5% жирності (з натуральних вершків) 100 г
  • вершки 30-33% жирності 200 мл
  • цукровий пісок (бажано дрібний) 100 г
  • натуральна ваніль ½ стручка або натуральний або штучний ванільний цукор 1 ч. л. без гірки (необов'язково)
  • крупно-рубаний шоколад або готові шоколадні прикраси для декору
  • трохи очищених ядер фісташок (несолоних) для декору (необов'язково)

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 За 2-3 години до приготування паски вийміть необхідне за рецептом кількість вершкового масла з холодильника, щоб воно стало дуже м'яким, кремоподібним, або безпосередньо перед приготуванням розм'якшіть його в мікрохвильовці. Також заздалегідь вийміть з холодильника шоколад (якщо Ви його там зберігаєте, як роблю я, особливо влітку) і необхідне за рецептом кількість вершків. Крок 2 Підготуйте марлю і зберіть пасочницу. Поставте пасочницу в глибоку тарілку або будь-яку іншу ємність так, щоб вона, своїми кілочками спираючись на краю останньої, підставою не торкалася дна ємності. Якщо так зробити у Вас не вийде, поставте пасочницу просто в тарілку (в такому випадку у готової паски верхівка буде плоскою, а не опуклою). У мене ж в даному рецепті використовується целиковая пластикова банка від імпортного сиру з ситечком всередині, тому я її нікуди додатково не встановлюю. Потім прокладете форму раніше підготовленої чистої трохи вологою марлею або тканиною, при цьому намагайтеся, щоб звисаючі кінці марлі/тканини не стикалися зі столом, і ретельно розправляйте марлю/тканину всередині (особливо, якщо форма фігурна). Крок 3

ВЕЛИКДЕНЬ (сира) ШОКОЛАДНАЯ

Тепер приступайте безпосередньо до приготування паски. Шоколад наламати на невеликі шматочки в невеликий металевий сотейник з товстим дном або алюмінієву миску і повністю розтопіть на водяній бані (стежте, щоб під час процесу дно сотейника з шоколадом не стосувалося поверхні киплячої води), потім вогонь вимкніть, зніміть сотейник з водяної бані і тут ж влийте до шоколаду вершки кімнатної температури, перемішайте до однорідності. Крок 4 Складіть в чисту миску об'ємом близько 3,5 л необхідне за рецептом кількість сиру (за бажанням попередньо протираючи його через дрібне сито з допомогою ложки (в ідеалі – дерев'яної) невеликими порціями, якщо він з крупинками в текстурі), цукрового піску, ванільного цукру (якщо його використовуєте) і розм'якшене вершкове масло. Якщо Ви плануєте додати в блюдо м'якоть стручка ванілі, розріжте його гострим ножем уздовж навпіл, вишкребіть його м'якоть і викладіть її до інгредієнтів в мисці. Порада: Шматочки стручка ванілі без серцевини в рецепті не знадобляться. Раджу покласти їх в банку зі звичайним цукром на кілька днів, щоб вони віддали йому свій аромат, а потім додати їх, наприклад, в молочну кашу. Крок 5

Змішайте вміст миски міксером до однорідності або пробийте блендером. Ви також можете зробити це ложкою, але в такому випадку краще спочатку розітріть сир з цукром і ваніллю (або ванільним цукром), а потім вже додайте розм'якшене вершкове масло. Крок 6

ВЕЛИКДЕНЬ (сира) ШОКОЛАДНАЯ

Викладіть до суміші ледь теплий розтоплений шоколад з вершками, знову все змішайте або пробийте блендером (спочатку включивши його на невелику швидкість, а потім збільшивши її і рухаючи їм вгору-вниз (дістаючи до дна ємності) і по колу). Крок 7

Отриману сирну масу ( вона буде досить рідкуватої, але з досить рельєфною поверхнею) викладіть в заздалегідь підготовлену для паски форму. Зверху закрийте майбутню паску вільними кінцями марлі/тканини і, легенько ущільнивши її зверху руками, накрийте додатково одним або двома шарами харчової поліетиленової плівки. Крок 8

ВЕЛИКДЕНЬ (сира) ШОКОЛАДНАЯ

Поставте форму з заготівлею паски в холодильник з температурою близько + 5-6 ° С разом з тарілкою (щоб туди стікала сироватка, яку необхідно зливати в міру накопичення) годин на 6-12, а потім встановіть зверху вантаж (вагою не менше 400-500 г, наприклад, банку з консервами) і дайте пасці вистоятися ще близько 48 годин. Крок 9 Готову паску викладіть на блюдо сервіровки, для цього приберіть плівку, розгорніть кінці марлі/тканини, накрийте все блюдом і переверніть паску разом з формою на нього. Форму і марлю/тканину зніміть. Готову паску можете прикрасити по своєму смаку, наприклад, викласти зверху букви ХВ (Христос Воскрес) мармеладом, родзинками або цукатами або посипати її крупно рубаним гірким або молочним шоколадом і фісташками. Потім закрийте її помитий пластикової банкою, в якій Ви робили паску, але вже без сита, або поліетиленовою плівкою і приберіть в холодильник до освячення або вживання. Крок 10 Готову паску найкраще різати на порції гострим ножем, лезо якого попередньо необхідно потримати деякий час в окропі, потім витерти насухо паперовою серветкою і тут же (ще гарячим) використовувати за призначенням. Крок 11 Вжити готову паску бажано протягом 2-х днів після освячення, а зберігати весь цей час тільки в холодильнику при температурі + 5-6 ° С в закритій ємності. Корисна порада

Пасха вийде з особливо кремовою текстурою і більш вираженим шоколадним смаком, якщо Ви додасте до вказаної кількості всіх інших інгредієнтів ще 50 г & nbsp; молочного шоколаду з вмістом какао не менше 30%.

Господині на замітку

сир для паски дуже рекомендую вибрати однорідної консистенції, без грудочок, в іншому випадку бажано протерти його через дрібне сито перед використанням або пробити всі інгредієнти блендером. Я вважаю за краще брати фермерський сир, але можна купити для паски і звичайний, розфасований в пачки, 9-18% жирності. Правда, в будь-якому випадку він повинен бути свіжим: адже вживати паску Ви будете не відразу.

0/5 (0 Reviews)