ВЕЛИКДЕНЬ з рікотти З АПЕЛЬСИНОМ

Продовжуємо підготовку до Світлої Пасхи. Пропонуємо ще одну варіацію сирної паски, приготовану з італійського молодого сиру Рікотта з додаванням апельсинового соку.

Інгредієнти

  • сир Рікотта – 700 г
  • великий соковитий апельсин, краще Невел – 1 шт.
  • масло вершкове – 150-200 г
  • цукор – 160-180 г
  • вершки жирністю 33% – 100 мл
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> пудра цукрова

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Віджати рикотту в марлі під пресом, 1 ч . Крок 2 Витягти філе з апельсина. Для цього зрізати смужками шкірку разом із зовнішньою плівкою. Вирізати м'якоть, що знаходиться між внутрішніми плівками, і скласти її в миску. В ту ж миску віджати сік із залишків апельсина. Крок 3 У сковороді розігріти вершкове масло, посипати цукром. Готувати 5 хвилин, потім додати м'якоть і сік апельсина. Готувати, помішуючи, до утворення рідкої карамельної маси. Крок 4 Влити вершки, перемішати і зняти з вогню. Дати охолонути. Потроху, безперервно перемішуючи, додати апельсиново-вершкову суміш в рикотту. Крок 5 Отриману масу укласти в пасочницу (або пасочніци), помістити в холодильник до повного застигання на 1,5 – 2 год, а краще на 8 год. Подати, посипавши цукровою пудрою через сито.

0/5 (0 Reviews)