ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ КРАФФІН

Скоро Пасха і на це світле свято я завжди печу паски сама, тому що вони завжди виходять дуже смачними і близькі мені люди завжди раді від мене отримати такий смачний здобний подарунок. В цьому році я вже почала готуватися до свята і вперше вирішила спекти паску краффін, цей паску просто вразив мене своїм незвичайним виглядом і красою, тому я вирішила краффінам бути. Рецепт я вибрала на каналі Люда ізі кук, так як мені здалося, що рецепт там то що потрібно і за складом і за відео. Рецепт цей автор вивела сама на новий рівень і тому можна сміливо сказати, що він авторський. Авторський рецепт краффінов від Люда ізі кук (LudaEasyCook). Далі я вкажу рецепт, за яким вийшли паски саме у мене, так як мені треба було трохи більше борошна, ніж вказано в рецепті і я використовувала трохи іншу начинку – замість сушеної чорниці я взяла вишню, а так же автор використовував пісочну крихту для начинки, її я теж виключила. В іншому я повністю дотримувалася авторського рецепту. На виході у мене вийшло 4 великих паски-краффіна і ви не уявляєте, які вони смачні. Смачні та м'які вони продовжують залишатися і на 2-е і на 3-у добу, так на наступний день ми спробували другий краффін, а на 3-й день з'їли решту 2, поділившись зі своєю сім'єю і всі були в повному смакову захваті, а так само все питали, як вийшов паску таким красивим? Ах, цим секретом, поділилася на своїй каналі автор Люда ізі кук, якій я дуже за це вдячна.

 ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ КРАФФІН

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ КРАФФІН

Інгредієнти

  • борошно 750 г
  • молоко 200 мл
  • дріжджі 12 г
  • яйце куряче 5 шт.
  • цукор тросніковий 120 г
  • сіль 2 г
  • сік апельсиновий 50 мл
  • екстракт ванілі 1 ч.л.
  • цедра лимона 1 ст.л.
  • цедра апельсина 1 ст.л.
  • мед 30 г
  • масло вершкове 150 г
  • цукати 100 г
  • родзинки 100 г
  • вишня сушена 100 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ КРАФФІН

В молоко всипати 1 столову човен цукру і всипати дріжджі, добре перемішати і відставити убік на 7 хвилин, поки не утвориться пінна шапка. Крок 2 В глибоку ємність розбити 2 яйця і додати 3 жовтки (заздалегідь відокремивши від білків), висипати цукор, що залишився і міксером збити до пишної світлої маси. Крок 3 В глибоку ємність просіяти більшу частину борошна і вилити туди підійшли дріжджі, потім додати збиті з цукром яйця, апельсиновий сік, цедру лимона і апельсина, ванілін і мед. І замісити тісто, додавши борошно, що залишилося. Крок 4 Масло розтопити і влити в тісто і продовжити вимішувати. Крок 5 Далі вимішувати тісто на столі, до тих пір поки тісто почне відлипати від рук і столу і стане еластичним і м'яким, у мене пішло на це 30 хвилин (автор вказує 15 хвилин) і так як я спочатку додала недостатньо борошна (я думаю всі справа в моїй борошні) то по ходу вимішування я її досипала (автор вказує, що борошно додавати не треба після, а просто вимішувати поки не стане еластичним, але у мене так не вийшло) і не дивлячись на те що борошно я підсипала, тісто вийшло супер. Крок 6 Перекласти тісто в миску, накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 1 годину (я поставила в духовку, скип'ятила в ковшике воду і поставила на низ духовки, в результаті вийшло тепле і вологе місце, в якому моєму тесту дуже сподобалося) тісто має збільшитися в розмірі в 2-3 рази. Крок 7 Промити вишню, цукати і родзинки, просушити і вишню з цукатами дрібно порізати. І розкласти по тарілочках. Підготувати формочки для випікання. Я використовувала паперові формочки. (Автор пропонує змастити їх маслом і подовжити їх за допомогою пергаментного паперу, але я цього не робила). Крок 8 Тісто, що підійшло я розділила на 4 рівні частини (у мене вийшли не зовсім рівні 332 гр., 330 гр., 352 гр., 340 гр. Саме з цього паски у мене вийшли різних розмірів). Скачати кожен шматочок в кулю, накрити плівкою і почекати 5 хвилин. Крок 9 Стіл присипати борошном і кожну кулю розкачати в тонкий пласт товщиною 2 мм. Потім змастити вершковим масло і посипати начинкою. Згорнути в щільний рулетик, і кожен рулетик розрізати уздовж і згорнути пасочку так щоб шарами назовні. Спочатку сформувати дно і потім зробити красиву вершину і акуратне перекласти у форму. Накрити паски плівкою (я ще зверху накрила вафельним рушником) і відправити на расстойку на годину. Крок 10 Випікати при температурі 200 • З перший 5-7 хвилин, далі накрити верхівки фальш і випікати при 180 • З ще 35 хвилин. Крок 11 Вкуснейшие паски готові, я залишила остигати їх в формах і присипала цукровою пудрою. Дуже рекомендую приготувати такі пасочки, тепер це мій улюблений рецепт. Бажаю всім здоров'я і світлого свята Пасхи! Любіть один одного і готуйте з любов'ю.

0/5 (0 Reviews)