ВЕЛИКОДНІЙ ЯЄЧНИЙ ПИРІГ

Цей пиріг & ndash; pasqualina & ndash; родом з Італії. Раніше його пекли тільки на Пасха з тридцяти трьох шарів тесту & ndash; за кількістю років Христа, але тепер в спрощеному варіанті він став одним з популярних видів несолодкої випічки.

Інгредієнти

  • 500 г борошна плюс ще борошно для розкачування
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 2 ст. л. оливкового масла «екстра вірджин» плюс для форми

  • 10 яєць
  • сіль, мелений чорний перець

Для начинки:

  • 1 кг свіжого шпинату
  • 1-2 ч. Л. майорану (свіжого або сушеного)
  • 1 підсохлий булочка або 2 шматки білого хліба
  • 100 мл молока
  • 80 г тертого твердого витриманого сиру, краще пармезану
  • 500 г сиру Рікотта
  • 50 г вершкового масла

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для тесту змішайте борошно з сіллю, додайте оливкову олію, влийте приблизно 220 мл води і замісіть гладке еластичне тісто. Інтенсивно вимішують його близько 10 хв. Розділіть тісто на 12 однакових частин, сформуйте кульки, викладіть їх на посипаний борошном стіл і накрийте вологим рушником. Залиште на 1 ч. Крок 2 Шпинат опустіть в каструлю з мінімальною кількістю киплячої води на 2 хв., Перекладіть в холодну воду, добре відіжміть і дрібно порубати. Заправте сіллю, перцем і майораном. Крок 3 З булочки або хліба зріжте кірку, м'якуш поріжте на шматочки і замочіть в молоці, потім злегка відіжміть. Змішайте 2 сирих яйця з 2-3 ст. л. тертого пармезану і додайте до розмочений хлібного м'якушці. Туди ж додайте Рікотта і шпинат, посоліть і поперчіть. Крок 4

ВЕЛИКОДНІЙ ЯЄЧНИЙ ПИРІГ

Шарик тесту розкачайте як можна тонше на посипаній борошном поверхні, потім витягніть руками майже до прозорості. Роз'ємну форму діаметром 26 см змастіть оливковою олією, викладіть в неї лист тіста – краї тіста повинні приблизно на 1 см звисати через борт. Злегка змастіть тісто маслом. Розкачайте, витягніть і покладіть один на одного таким чином ще 5 аркушів тесту, промазуючи кожен маслом. Крок 5

ВЕЛИКОДНІЙ ЯЄЧНИЙ ПИРІГ

Яйця зваріть «в мішечок» , очистіть. Розподіліть на тесті підготовлену начинку, розрівняйте, збризніть маслом. Столовою ложкою зробіть в начинці 8 заглиблень на рівній відстані один від одного, в кожне покладіть по невеликому шматочку вершкового масла і покладіть по цілому яйцю. Посоліть і поперчіть яйця, посипте їх сиром, що залишився. Крок 6

ВЕЛИКОДНІЙ ЯЄЧНИЙ ПИРІГ

З залишилися порціями тесту поступите, як описано вище, і покладіть їх на начинку, промащуючи кожен шар маслом. 3аверніте всередину звисають краї тіста, обрізавши зайве, і злегка притисніть. Поверхня пирога змастіть оливковою олією і обережно проколіть в декількох місцях дерев'яною паличкою, не чіпаючи яйця. Крок 7 Випікайте пиріг у розігрітій до 200 ° С духовці до золотистого кольору, 1 год 15 хв. Остудіть. Подавайте злегка теплим або кімнатної температури.

0/5 (0 Reviews)