Неможливо уявити святковий великодній стіл без здобної ароматної випічки. Рецептів пасхальної випічки дуже багато. Я хочу запропонувати варіант, за яким випічка виходить ароматною, смачною, з вологим і волокнистих м'якушем, який довго не черствіє. Такий ніжний м'якуш приємно відривати руками, милуючись, як тягнуться ніжні смачні волокна і вдихаючи аромат здоби.
Мені дуже подобаються всі аксесуари для кухні бренду Joseph Joseph і хотілося б мати на кухні набір обробних дощок Index Large.
< p>
Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти < ul>
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготувати всі необхідні інгредієнти. Крок 2
У першу чергу необхідно приготувати опару – в теплому молоці розмішати дріжджі і всипати 6 ст.л. борошна із загальної кількості. Крок 3
Накрити плівкою і поставити в тепле місце для підйому. Крок 4
Поки піднімається опара, підготуємо здобу: в мисці змішати яйця, сметану, весь цукор, сіль, апельсинову цедру і все перемішати. (Якщо продукти з холодильника, на цьому етапі їх можна злегка підігріти в мікрохвильовці або на маленькому вогні). Один жовток залишити, для змазування перед випічкою. Крок 5
Змішати опару, що підійшла і здобу, перемішавши до однорідності. Крок 6
Потім до маси всипати борошно (але не всю, залишивши 3 ст.л. для вимішування), влити коньяк і замісити тісто. Зібрати тісто в грудку, на стіл висипати борошно, що залишилося і замісити тісто. Крок 7
Миску злегка змастити олією, укласти тісто, накрити плівкою і поставити в тепле місце для підйому. Крок 8
Як тільки тісто підійшло, злегка розкачати його і нанести розм'якшене вершкове масло. Вимісити тісто, додаючи вершкове масло в два прийоми. (Вимішувати таке тісто краще злегка б'ючи його об стіл … так воно швидше буде ущільнюватися, перестане липнути до рук і краще буде заміс). Крок 9
Тісто помістити назад в миску, накрити плівкою і поставити в тепле місце для підйому. Крок 10
Приблизно через 50 хвилин, тісто добре підійде. Крок 11
Необхідно зробити обминання і уклавши назад в миску, накривши серветкою, залишити ще приблизно на 30 хвилин для підйому. Крок 12
Після вистоювання, тісто розділити на дві частини. Одну частину розкачати в прямокутник, рівномірно змастити залишеним вершковим маслом і розкласти цукати (вишню, родзинки або журавлину). Крок 13
Згорнути рулетом. Крок 14
Рулет розрізати по середині, не доходячи до краю приблизно 5 см. Заплести косу, вивернувши розріз назовні. Крок 15
Косу акуратно укласти в форму для випічки. Крок 16
Другу частина тесту я вирішила спекти у вигляді пасок. Для цього тісто ще раз поділити навпіл, змішати з цукатами і укласти у формочки для пасок. Поставити в тепле місце для підйому. Крок 17
Перед випічкою змастити збитим жовтком з 1 ч.л. води. Випікати в розігрітій до 170 * духовці до готовності, приблизно 30 – 40 хвилин. Готовність перевірити шпажкою. Крок 18
Ароматна , здобна, волога і волокниста випічка готова! Крок 19
Прикрасити її по – своєму смаку і можна подавати до столу! Крок 20
Ось така здобна випічка виходить. Її навіть не варто розрізати на порційні шматочки, бо такий ніжний м'якуш приємно відривати руками, милуючись, як тягнуться ніжні смачні волокна, вдихаючи аромат здоби.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!