ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

Неможливо уявити святковий великодній стіл без здобної ароматної випічки. Рецептів пасхальної випічки дуже багато. Я хочу запропонувати варіант, за яким випічка виходить ароматною, смачною, з вологим і волокнистих м'якушем, який довго не черствіє. Такий ніжний м'якуш приємно відривати руками, милуючись, як тягнуться ніжні смачні волокна і вдихаючи аромат здоби.

Мені дуже подобаються всі аксесуари для кухні бренду Joseph Joseph і хотілося б мати на кухні набір обробних дощок Index Large.

ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

< p> ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти < ul>

  • борошно 650 г
  • цукор 200 г
  • молоко 150 мл
  • дріжджі сухі 11 г
  • сметана 20% 50 г
  • вершкове масло 100 г
  • ванілін 1 ч.л.
  • коньяк 3 ст.л.
  • сіль 0,5 ч.л.
  • цедра апельсинова 1 шт.
  • цукати 60 г
  • курячі яйця 3 шт.
  • Покроковий рецепт приготування

    Крок 1

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Підготувати всі необхідні інгредієнти. Крок 2

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    У першу чергу необхідно приготувати опару – в теплому молоці розмішати дріжджі і всипати 6 ст.л. борошна із загальної кількості. Крок 3

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Накрити плівкою і поставити в тепле місце для підйому. Крок 4

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Поки піднімається опара, підготуємо здобу: в мисці змішати яйця, сметану, весь цукор, сіль, апельсинову цедру і все перемішати. (Якщо продукти з холодильника, на цьому етапі їх можна злегка підігріти в мікрохвильовці або на маленькому вогні). Один жовток залишити, для змазування перед випічкою. Крок 5

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Змішати опару, що підійшла і здобу, перемішавши до однорідності. Крок 6

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Потім до маси всипати борошно (але не всю, залишивши 3 ст.л. для вимішування), влити коньяк і замісити тісто. Зібрати тісто в грудку, на стіл висипати борошно, що залишилося і замісити тісто. Крок 7

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Миску злегка змастити олією, укласти тісто, накрити плівкою і поставити в тепле місце для підйому. Крок 8

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Як тільки тісто підійшло, злегка розкачати його і нанести розм'якшене вершкове масло. Вимісити тісто, додаючи вершкове масло в два прийоми. (Вимішувати таке тісто краще злегка б'ючи його об стіл … так воно швидше буде ущільнюватися, перестане липнути до рук і краще буде заміс). Крок 9

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Тісто помістити назад в миску, накрити плівкою і поставити в тепле місце для підйому. Крок 10

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Приблизно через 50 хвилин, тісто добре підійде. Крок 11

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Необхідно зробити обминання і уклавши назад в миску, накривши серветкою, залишити ще приблизно на 30 хвилин для підйому. Крок 12

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Після вистоювання, тісто розділити на дві частини. Одну частину розкачати в прямокутник, рівномірно змастити залишеним вершковим маслом і розкласти цукати (вишню, родзинки або журавлину). Крок 13

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Згорнути рулетом. Крок 14

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Рулет розрізати по середині, не доходячи до краю приблизно 5 см. Заплести косу, вивернувши розріз назовні. Крок 15

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Косу акуратно укласти в форму для випічки. Крок 16

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Другу частина тесту я вирішила спекти у вигляді пасок. Для цього тісто ще раз поділити навпіл, змішати з цукатами і укласти у формочки для пасок. Поставити в тепле місце для підйому. Крок 17

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Перед випічкою змастити збитим жовтком з 1 ч.л. води. Випікати в розігрітій до 170 * духовці до готовності, приблизно 30 – 40 хвилин. Готовність перевірити шпажкою. Крок 18

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Ароматна , здобна, волога і волокниста випічка готова! Крок 19

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Прикрасити її по – своєму смаку і можна подавати до столу! Крок 20

    ВЕЛИКОДНІЙ здобні хлібець

    Ось така здобна випічка виходить. Її навіть не варто розрізати на порційні шматочки, бо такий ніжний м'якуш приємно відривати руками, милуючись, як тягнуться ніжні смачні волокна, вдихаючи аромат здоби.

    0/5 (0 Reviews)